Maaskant: "Ik zou niet met een gerust gevoel afreizen"

NAC Breda-trainer Robert Maaskant heeft na afloop van de training op vrijdag in zijn perspraatje aangegeven dat NAC wel degelijk belangen heeft bij het verlies van FC Twente. "We figureren in de kampioensrace als ik de media moet geloven," aldus Maaskant.

"Maar daarbij wordt vergeten dat wij ook een groot belang hebben: wij willen de play-offs behalen. Normaal gesproken betekent dat dat we Twente moeten verslaan, want we gaan uit van een voor ons negatief scenario en dat is dat FC Groningen en Roda JC hun thuiswedstrijden winnen."

Voor Maaskant is dat niet de enige reden om van FC Twente te willen winnen. "FC Twente heeft ons een paar keer uit de beker gestoten en dat zijn we niet vergeten, dus dat stimuleert ons ook om ze te verslaan. Bovendien gunnen we de spelers die NAC gaan verlaten een mooi afscheid, dat speelt ook nog eens een rol."

Maaskant wil niet berekenend te werk gaan. "Wat weer niet betekent dat we als gekken gaan aanvallen. We zijn realistisch en weten dat FC Twente een betere ploeg heeft. Aan de andere kant resultaten uit het verleden bewijzen dat wij goed uit de voeten kunnen tegen topploegen, zeker in ons eigen stadion. Als ik trainer van FC Twente was, dan zou ik niet met een heel gerust gevoel afreizen naar Breda."