BMW wil in 2012 in DTM terugkeren

BMW is begonnen met het ontwikkelen van een DTM-bolide. Het Duitse merk wil mits organisator ITR aan enkele voorwaarden voldoet op zijn vroegst terugkeren in de raceklasse in 2012.

"De geplande terugkeer naar de DTM is fantastische uitdaging voor ons team," zei BMW-motorsportbaas Mario Theissen. "In de komende maanden zullen we alle technologische voorbereidingen verrichten om in 2012 gelijk vanaf het begin competitief te kunnen zijn." Hiermee keert BMW voor het eerst sinds 1992 in de DTM.

BMW trok zich vorig jaar terug uit de Formule 1 en is sindsdien bezig haar plannen van de autosportactiviteiten te herzien. Hier hoorde voor dit jaar ook een gedeeltelijke terugtrekking uit het World Touring Car Championship bij. Ook is het merk nog actief in het GT-racen, waarbij de M3 GT2-klasse in 2011 zeker nog zal blijven bestaan. Over de toekomst in het WTCC is in Beieren nog niets bekend. hoewel BMW al wel werkt aan een opvolger van de 320si. Ook bouwt de Duitse fabrikant al een 1,6 liter turbo-motor met directe injectie die voldoet aan de nieuwe Super2000-reglementen die volgend jaar van kracht worden in de tourwagenklasses.