BMW verkoopt F1-team aan Sauber

BMW heeft haar Formule 1-stal aan Peter Sauber verkocht onder de voorwaarde dat het team mee kan gaan doen aan het kampioenschap in 2010. Hiermee is de eerdere deal met Qadbak van de baan. Over deze overeenkomst bestonden de laatste tijd vele vraagtekens.

"We zijn erg blij met deze oplossing," zei Dr. Klaus Draeger, die bestuurslid bij BMW is. "Hierdoor kan het team in de toekomst succesvol zijn. We hebben altijd een uitstekende relatie met Peter Sauber gehad en hadden altijd respect voor elkaar. We willen Peter Sauber en het hele team bedanken voor de samenwerking van de afgelopen jaren."

Sauber was voor de verkoop aan BMW al eigenaar van de renstal. Hij heeft onder meer Felipe Massa en Kimi Räikkönen onder contract gehad voor hun overstap naar respectievelijk Ferrari en McLaren. "Ik ben erg blij met deze oplossing. We kunnen nu de basis in Hinwil behouden, evenals de meeste werknemers. Ik ben er van overtuigd dat het nieuwe team een zonnige toekomst in de Formule 1, welke verandert ten faveure van de privéteams, tegemoet gaat."

"We hebben een zeer vaardige en gemotiveerde staf en ik kijk er naar uit om samen met hen de uitdaging aan te gaan. Ik wil BMW bedanken voor de vier gezamenlijke jaren die zeer succesvol waren."

Details over de financiering van de deal zijn niet bekend gemaakt. Mogelijk dat Sauber steun heeft gekregen van Amerikaanse investeerders. Wel is duidelijk dat van de 388 huidige werknemers er 250 over zullen blijven. De toekomst van de renstal is nog niet helemaal zeker, want Sauber moet eerst van de FIA nog toegang tot de grid krijgen. Verwacht wordt dat hierover pas in december duidelijkheid komt.