[EL] Uitslag Hamburger SV - Fulham FC

De eerste ontmoeting tussen Hamburger SV en Fulham is geëindigd in een bloedeloze 0-0. Bij de wedstrijd in Hamburg werden de meeste kansjes gecreëerd door de thuisploeg, maar een doelpunt werd er niet gemaakt.

In de beginfase ging het spel op en neer. Een schot van HSV'er Pitriopa ging net naast, terwijl een van richting veranderd schot van Gera net naast het doel van Rost belandde. De meeste dreiging kwam echter uit van Pitriopa die het de Fulham-verdedigers geregeld lastig maakte. De dreiging bleef het meest vanuit de thuisspelende ploeg komen, maar echte kansen werden niet gecreëerd.

Het duurde tot vlak voor rust voordat er weer een kansje viel te noteren. Een schot van Pitroipa ging echter meters naast en zo gingen de ploegen de rust in met een 0-0 stand, wat niet ver van de kansenverhouding zat.

Het begin van de tweede helft was niet veel beter en ging de bal in een gezapig tempo rond, zonder dat er maar iets van dreiging ontstond. In de 66e minuut werd Gera alleen voor het doel gezet van HSV, alleen nam hij de bal aan met zijn arm, waarvoor hij terecht de gele kaart kreeg.

Zowaar creëerde HSV direct ook wat kansjes. Van Nistelrooy speelde Pritroipa knap aan in de zestien en die schoot via keeper Schwarzer over. Na de daarop volgende corner schoot Trochowski vanuit de tweede lijn, waarop Schwarzer weer redding kon brengen. Het bleken doldwaze minuten in de wedstrijd, want ook Jarolim haalde uit, maar hij schoot recht op Schwarzer.

HSV probeerde ook in de slotfase aan te dringen, waarbij de beste kansen waren voor Petric, maar waar er geen doelpunt viel te noteren. Volgende week is de return in Londen.