[NHL playoffs] Capitals op koers voor tweede ronde

De Washington Capitals hebben een 3-1 voorsprong genomen in de playoffserie tegen de Montreal Canadiens. Door de 6-3 overwinning hebben zij slechts één overwinning nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Komende wedstrijd kunnen zij het dus thuis afmaken.

De wedstrijd ging qua score lange tijd gelijkop, maar de Canadiens waren de eerste twee perioden wel sterker. In de derde periode domineerden de Capitals echter, en liepen zij weg op het scorebord. Van 2-2 liepen zij al snel uit naar 5-2, waarna Montreal pas ruim een minuut voor tijd iets terugdeed met de 5-3 via Dominic Moore. Washington had echter het slotwoord, de ploeg wist tien seconden voor het einde van de wedstrijd in een leeg net nog de 6-3 te maken.

De overwinning van de Capitals was echter vooral te danken aan de uitstekend keepende Semyon Varlamov. De jonge Rus, die vorig seizoen in de playoffs ook al uitstekend keepte, verving in de tweede wedstrijd starter Jose Theodore al na twee schoten op doel en stond zijn plek sindsdien niet meer af. In deze wedstrijd maakte Varlamov 36 reddingen in 39 schoten op doel, en was vooral in de tweede periode waarin de Canadiens domineerden met 20 schoten op doel briljant. Ook sterspeler Alex Ovechkin was weer in vorm: hij maakte twee goals en gaf een assist.

Coach Bruce Boudreau was opgelucht. "De serie is duidelijk nog niet voorbij. We kunnen niet achterover leunen en kijken hoe de andere series aflopen, want ze zijn nog lang niet uitgeschakeld", verwees Boudreau naar de sterke tweede periode van de Canadiens waarin de Capitals overlopen leken te worden. Winger Brian Gionta van de Canadiens benadrukte ook dat de serie nog niet voorbij is: "We weten dat we ze kunnen verslaan, daar is geen twijfel over mogelijk."