[NHL playoffs] Caps stellen orde op zaken

De Washington Capitals hebben in hun serie tegen de Montreal Canadiens orde op zaken gesteld. Na verlies in de openingswedstrijd maakte de ploeg uit Washington eergister al gelijk, en nu werden de Canadiens wederom verslagen. Dit keer werd de eindstand 5-1 in het voordeel van de Capitals.

Er was vooraf nogal wat te doen over de startende goalie bij Washington. Jose Theodore werd vorige wedstrijd al na twee schoten op doel gewisseld voor Semyon Varlamov, en er gingen veel stemmen op om Varlamov te laten staan. Dit gebeurde dan ook, en de jonge Rus stelde niet teleur. Hij stopte 26 van de 27 schoten op doel en was vooral in de eerste periode belangrijk door de stand gelijk te houden.

In de tweede periode liepen de Capitals namelijk weg met vier goals. Na een minuut spelen maakte Boyd Gordon nota bene shorthanded de 1-0. Drie minuten later maakte Brooks Laich de 2-0, en toen Eric Fehr 3-0 maakte na acht en een halve minuut spelen en 6 schoten op doel in totaal vond coach Jacques Martin het welletjes. Goalie Jaroslav Halak werd vervangen door Carey Price. Price deed het iets beter en gaf minder rebounds weg, maar ook hij kon niet voorkomen dat Alexander Ovechkin de 4-0 maakte.

De vervanging van Halak bracht niet het gewenste effect teweeg, want richting het einde van de periode pakten de Canadiens een aantal straffen uit frustratie. Scott Gomez werd geschorst na commentaar op de scheidsrechter toen Brian Gionta een overtreding beging, dus mochten de Capitals vijf tegen vier spelen. Hieruit scoorden zij niet, maar het ontnam Montreal ook de kans om terug te komen in de wedstrijd. Drie minuten later moest Tomas Plekanec vier minuten naar de kant voor een domme straf.

In de derde periode kregen de Canadiens nog eventjes hoop doordat de 4-1 redelijk snel werd gemaakt, maar doordat de Capitals bleven domineren konden zij niet meer scoren. Uiteindelijk maakte Matt Bradley 45 seconden voor tijd nog de 5-1. De stand in de serie is nu 2-1 in het voordeel van Washington, maar de Canadiens hebben nog een thuiswedstrijd te gaan.