Atlético-coach: "We moeten de vorm hervinden"

Atlético Madrid speelt vanavond haar eerste halve finale wedstrijd in de Europa League. De Madrilenen ontvangen het Engelse Liverpool. Atlético is naarstig op zoek naar de vorm die club naar de halve finale bracht.

"We moeten de vorm hervinden die we hebben laten zien in deze competitie en welke ons zover bracht. Het gaat nu om de mentale kant en tot nu toe pakken we dat niet goed op en dat moet veranderen", zegt Atlético Madrid-coach Quique Flores tijdens een persconferentie.

"Liverpool is een team met veel krachten zoals een goede organisatie en er zit balans in het team. Het collectief is een echte sterkte van hen", weet Flores over de komende tegenstander. Atlético is op weg naar haar tweede finaleplek in dit voetbaljaargang. Eerder drongen de Spanjaarden door tot de finale van Copa del Rey.

Op weg naar de finale mist Flores zijn topspeler Agüero. "Agüero is van hetzelfde niveau als Fernando Torres, zeker omdat hij thuis speelt, daar maken de spelers het verschil. Ik denk dat het missen van Agüero ons meer raakt dan de absentie van Fernando Torres", schat Flores het effect in van de mogelijke absentie van beide topspelers.