Zaakwaarnemer Wüst: "Aanbod TVM teleurstellend"

Het is nog onduidelijk of Ireen Wüst ook komend schaatsseizoen bij TVM actief zal zijn. Het contract met de Brabantse liep na vorig seizoen af. Een nieuwe overeenkomst is er nog niet, omdat de onderhandelingen erg stroef verlopen.

"Het aanbod is teleurstellend," liet Ron Mulder, zaakwaarnemer van Wüst, in een reactie weten. "Zeker als je kijkt naar wat ze afgelopen seizoen heeft gepresteerd."

Wüst won dit jaar niet alleen olympisch goud op de 1.500 meter, maar pakte ook het brons tijdens het WK allround in Heerenveen. "Het is heel bijzonder als iemand bij twee achtereenvolgende winterspelen goud wint," vervolgt Mulder zijn betoog. "En Wüst is pas 24 jaar. We proberen TVM nu van het feit te doordringen dat Wüst een topschaatsster is. Als ze verder willen met het vrouwenschaatsen, moet het wel op een volwaardige manier. Ireen werkt graag samen met trainer Gerard Kemkers en ze heeft ook haar voorkeur voor TVM uitgesproken, maar we kijken ook naar andere aanbiedingen."

Bij TVM staan momenteel vijf schaatsers onder contract, te weten Sven Kramer, Wouter Olde Heuvel en Koen Verweij, Jan Blokhuijsen en Remco Olde Heuvel