[Video] Mambapoint: Op stap met Hans Vonk II

Ongeveer twee weken geleden kon je op deze site een bericht over Emile Baron lezen. De vaste keeper van het Zuid-Afrikaanse elftal mist wegens een blessure het komende WK in eigen land. Hierdoor stijgen de kansen van Hans Vonk.

Mambapoint maakte onlangs een reportage met Vonk in de hoofdrol. De doelman keerde vier jaar geleden terug naar zijn geboorteland Zuid-Afrika. Na een carrière in het Nederlandse betaalde voetbal, bij onder andere bij SC Heerenveen en Ajax, bewaakt hij nu het doel van Ajax Cape Town.

Zuid-Afrika, een land vol tegenstellingen, staat momenteel volop in de belangstelling vanwege het aanstaande WK voetbal. Vonk geeft een rondleiding door zijn huidige woonplaats, Kaapstad. Hij houdt zich namelijk niet alleen met voetbal bezig, maar zet zich ook in voor projecten in de sloppenwijken en maakt zich sterk voor meer sport voor de kinderen aldaar.

In het eerste deel, dat vorige week werd gepubliceerd, vertelde Hans over zijn redenen om terug te keren, zijn persoonlijke droom en of hij denkt dat deze droom nog werkelijkheid zal worden. In het tweede deel, dat je hieronder terug kan vinden, richt Hans zijn aandacht op een sloppenwijk, waar we tastbare resultaten zien van het werk van Vonk voor de projecten.