Poule-indeling bekend voor EK landenteams squash

De Nederlandse squashploegen zijn bij het Europese Kampioenschap 2010 voor landenteams geplaatst om de halve finales te bereiken. Dat maakte de European Squash Federation (ESF) vandaag bekend. De Oranjedames zijn in het Franse Aix en Provence als tweede ingeschaald, de Nederlandse mannen nemen de vierde plek in op de plaatsingslijst. Het EK begint op dinsdag 27 april en duurt vijf dagen.

In het damestoernooi hebben 21 landen zich ingeschreven voor de Europese titelstrijd in het zuiden van Frankrijk. Het Nederlandse damesteam, bestaande uit Vanessa Atkinson, Annelize Naudé, Orla Noom en Margriet Huisman, is ingedeeld in Poule B. Daarin treffen ze Frankrijk (3), Denemarken (6) en Zwitserland (7). De formatie van damesbondscoach Nicole Beumer en Damon Leedale-Brown, de nieuwe Engelse topcoach van Squash Bond Nederland, moet bij de beste twee eindigen om zich te plaatsen voor de halve finales. Titelverdediger Engeland, de gedoodverfde favoriet om opnieuw de Europese titel te veroveren, zit in Poule A met Ierland (4), Duitsland (5) en Italië (8).

Bij de mannen selecteerde Leedale-Brown samen met herenbondscoach Lucas Buit vijf spelers voor het EK. Kopman Laurens Jan Anjema, de nummer elf van de wereld, wordt in de jacht op eremetaal bijgestaan door Dylan Bennett, Piedro Schweertman, Sebastiaan Weenink en Bart Ravelli. In een groep met grootmacht Engeland (1) lijkt de tweede plaats het hoogst haalbare voor de jonge Oranjesquashers. Dan moeten ze wel Duitsland (5) en Finland (8) voorblijven. Ook bij de mannen gaan de nummers één en twee uit de poule door naar de halve eindstrijd. In Poule B neemt gastland Frankrijk (2) het in de groepsfase op tegen Wales (3), Schotland (6) en Ierland (7).

Het speelschema voor het EK wordt later deze maand bekend gemaakt.