[NHL] Coyotes winnen zevende op rij

De Phoenix Coyotes zijn in topvorm. Dit keer werden de Florida Panthers na een shootout met 4-3 verslagen, wat de zevende overwinning op rij betekende. Daarmee komen zij in de buurt van de San Jose Sharks, die drie punten boven de Coyotes staan in de Pacific divisie. De divisiewinnaars krijgen de eerste drie playoff-seeds toegewezen.

De Coyotes moesten daarvoor wel van een 3-0 achterstand terugkomen. De Panthers kwamen laat in de eerste periode in de powerplay op een 1-0 voorsprong via STephen Weiss. In de tweede periode voegden de Panthers daar nog twee goals aan toe. David Booth en Cory Stillman waren de scherpschutters. In deze twee perioden hadden de Coyotes meer schoten op doel, maar goalie Thomas Vokoun was goed in vorm.

In de derde periode kwamen de Coyotes dan toch terug. Na vier minuten spelen wist Martin Hanzal in de powerplay te scoren. Slechts 43 seconden later lag de puck alweer in het netje via nieuwe aanwinst Lee Stempniak. De Coyotes domineerden ook deze periode met maar liefst negentien schoten op doel, maar het duurde tot de negentiende minuut voordat Radim Vrbata de gelijkmaker kon maken. Dit was met een extra aanvaller op het ijs waardoor het doel van de Coyotes leeg was.

In de shootout bleken de Coyotes vervolgens de sterksten. Nathan Horton (Florida) en Lauri Korpikoski (Phoenix) scoorden in de tweede ronde van de shootout, maar in de derde ronde miste Stephen Weiss en bleek Vrbata wederom de plaaggeest die de play-offkansen van de Panthers doet slinken.