Adelaar: "We begonnen als een katapult"

Sparta Rotterdam boekte na een serie tegenvallende resultaten zondag weer eens een succes. Op Het Kasteel werd VVV-Venlo met 2-0 aan de kant gezet. Trainer Frans Adelaar zag zijn ploeg op wilskracht winnen.

"We begonnen als een katapult", aldus Adelaar tegen Eredivisie Live over de razendsnelle treffer van Joshua John. "We kregen na tien minuten ook nog een grote kans op de 2-0. Maar die ging er niet in. De wilskracht om naar voren toe te spelen heeft ons uiteindelijk de overwinning opgeleverd."

Sparta moest in de tweede helft met tien man verder na een rode kaart voor Donovan Slijngard. "Ik vond het geen rode kaart", zegt Adelaar. "Ik denk eerder dat het geel was. Voor die tijd was het een aantrekkelijke wedstrijd. Vanaf dat moment was het voor ons vrouwen en kinderen eerst: ballen wegwerken en zorgen dat je geen schade oploopt.

"We zijn er nog lang niet, maar we hebben lang op een volgende overwinning gewacht en dan is het lekker als je die zege te pakken hebt”, besluit de trainer van de Spartanen.