Di Grassi blij met testkilometers

Lucas di Grassi is blij dat Virgin Racing eindelijk in staat is geweest om een fatsoenlijk aantal kilometers te maken. De Braziliaan was blij met de 63 ronden die hij gisteren kon rijden, maar zei dat het team nog een lange weg had te gaan. Zeker omdat het eerder deze week de problemen voor de renstal talrijk waren.

"Het was belangrijk om een basis te hebben om te werken aan de auto," zei di Grassi tegen Autosport. "Vandaag werkten eindelijk het weer en de andere factoren mee, waardoor we in staat waren om wat te rijden en een basis te hebben voor de volgende tests."

De Braziliaan reed uiteindelijk op het circuit van Jerez een tijd van 1:22,912 en was daarmee ruim drie seconden langzamer dan de snelste man van de dag Lewis Hamilton. "Ik denk niet dat we de lichtste auto in de uitslag waren, maar ook niet de zwaarste. In de laatste twee jaar heb ik in totaal 2,5 dagen in een F1-bolide gezeten, dus ik moet mijn rijden verbeteren en wennen aan de nieuwe auto. De auto geeft andere feedback dan ik gewend was en voor de auto zelf geldt dat er veel ruimte voor verbetering is. Maar nu we een basis hebben kunnen we aan die aspecten gaan werken."