Jol: "We hebben gevochten als leeuwen"

Martin Jol zag tevreden toe hoe Ajax tegen FC Twente mogelijk zijn laatste strohalm pakte in de jacht op de tweede plaats en mogelijk zelfs de landstitel. De trainer van de Amsterdammers was erg tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg.

"We wisten dat we moesten winnen en we hebben dan ook gevochten als leeuwen", zei Jol na afloop tegen Eredivisie Live. "Twente kreeg in het begin een aantal goede kansen en als ze die maken wordt het misschien een andere wedstrijd. Toen zaten we wel even in de piepzak."

De Hagenaar maakte zich echter geen zorgen. "We speelden met zo veel passie dat die goal voor ons vanzelf een keer was gevallen. We hebben niet voor niets al 38 doelpunten gemaakt in thuiswedstrijden. In de tweede helft zijn we eigenlijk niet meer in problemen geweest."

De achterstand op koploper PSV is ondanks de zege nog steeds negen punten. Maar Jol heeft de strijd om de eerste plaats nog niet uit het hoofd gezet. "We kijken naar boven en heel af en toe met een schuin oog naar beneden", liet een cryptische Jol weten. "We hebben twee van onze drie nederlagen geleden op bezoek bij Twente en PSV. Die duels moet je dus thuis wel even winnen en dat hebben we vandaag gedaan."