The Grinder niet meer Wii-exclusief

High Voltage Software, ontwikkelaar van The Conduit, werkt momenteel aan de The Grinder, een shooter waarin je zombies moet afknallen. Het spel werd aangekondigd als een exclusieve titel voor de Wii. De plannen zijn echter gewijzigd. IGN had een interview met de heren van High Voltage en daarin gaf Kerry Ganofsky, directeur van het bedrijf, te kennen dat het spel ook uitkomt op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. De reden om het spel multiplatform te maken is omdat de studio wil laten zien waartoe zij echt instaat zijn en natuurlijk om zoveel mogelijk gamers te bereiken.

Verder is in het interview te lezen dat zowel de singleplayer als de multiplayer de nodige aandacht krijgt. Zo krijgt het spel een story-modus en kunnen we in de toekomst DLC verwachten. Daarbij moet het spel een interessant 'experience system' krijgen om de replay value te verhogen. De multiplayer moet echter het stokpaardje van het spel worden. Je moet goed samenwerken in het spel, er zijn bijvoorbeeld combinatie-aanvallen en puzzels die je alleen samen kunt oplossen.

High Voltage zal volgende maand op de GDC de HD-versies van The Grinder tonen. De release laat echter nog een lange tijd op zich wachten. Het spel komt pas uit met Halloween in 2011.