'Pauper' prins William sliep onder brug

De Britse prins William heeft vorige week met zijn privésecretaris een nacht onder een brug geslapen in Londen. Hij was niet uit zijn paleis gezet, maar uitgedaagd door daklozeninstelling Centrepoint. De prins nam de uitdaging aan en hoopt zo de aandacht te vestigen op het lot van daklozen.

In Britse media werden vandaag foto's gepubliceerd van de 27-jarige prins in spijkerbroek naast zijn slaapzak op een stuk karton. Met temperaturen die daalden tot min vier, bracht de prins met zijn privésecretaris en het hoofd van de instelling een nachtje tussen lotgenoten door, naast een paar vuilnisbakken.

Het trio deed nauwelijks een oog dicht vanwege de kou en de angst door een pooier of drugsdealer lastiggevallen te worden. Een van de hachelijkste momenten was toen ze bijna werden overreden door een bezemwagen.

De bestuurder zag het stel pas op het laatste moment liggen, aldus het hoofd van Centrepoint in de media. Prins William is de beschermheer van de stichting, net als zijn moeder prinses Diana ooit was.

  (foto: ANP)