[NHL] Rangers uit vorm verliezen van Thrashers

De New York Rangers hebben zich nog steeds niet herpakt van een slechte reeks. Dit keer werd verloren van de Atlanta Thrashers met 3-2 na overtime. De Rangers wonnen slechts drie van hun laatste tien wedstrijden.

De enige Rangers-speler die zich aan de malaise kan onttrekken is Marian Gaborik. Hij scoorde zijn 23ste goal van het seizoen, waarmee hij topscorer in de NHL is. Het was echter niet genoeg voor de overwinning, want in de shootout wisten Ilya Kovalchuk en Vyacheslav Kozlov te scoren terwijl beide Rangers hun poging misten. De Rangers hadden overigens een 48-28 voordeel in schoten op doel deze wedstrijd. Thrashers-goalie Johan Hedberg was echter goed in vorm en maakte 46 reddingen.

Vooral tijdens de eerste periode moest Hedberg een aantal keren reddend optreden. Van zijn zestien reddingen deze periode waren de reddingen op uitbraken van Michael Del Zotto en Gaborik het belangrijkst. "Ik wist dat ze een wanhopig team zijn door hun slechte reeks en dat ze waarschijnlijk furieus zouden openen, dus ik was niet verrast. We verdedigden goed en vochten hard."

De openingsgoal was voor de Thrashers. Kozlov scoorde met een afstandsschot in de powerplay. De Rangers wisten ondanks een 16-6 voordeel in aantal schoten op doel deze periode niet te scoren. De goal kwam wel in de tweede periode. Ryan Callahan scoorde in de powerplay uit een knappe assist van verdediger Del Zotto, een rookie die zich ontwikkelt tot een sterke offensief ingestelde verdediger.

In de derde periode vielen twee goals. Eerst wist Colby Armstrong in een shorthanded situatie zijn ploeg weer op voorsprong te brengen. Zij konden de voorsprong niet lang volhouden, want nog in diezelfde powerplay maakten de Rangers weer gelijk via Marian Gaborik, wederom uit een pass van Del Zotto. Aan het einde van de periode leken de Rangers dan toch het onderspit te delven doordat ze in een vijf tegen drie-situatie terecht komen, maar goalie Henrik Lundqvist wist het punt te redden.

Daar bleef het deze avond ook bij na de shootout, want zowel Gaborik als Ales Kotalik misten hun poging. Coach John Tortorella was desondanks niet heel ontevreden: "Behalve een paar minuten in de tweede periode speelden we gewoon een hele goede wedstrijd. Het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we niet genoeg scoorden, terwijl we daar wel genoeg kansen voor hadden." Verder was Tortorella erg te spreken over de weer teruggekeerde Brandon Dubinsky, die dertien wedstrijden miste door een gebroken hand. "Hij gaf ons wel wat extra energie, hè? Hij had geen problemen meer met zijn hand dus ik kon hem gelijk flink wat ijstijd geven."

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
New York RangersAtlanta Thrashers2-3 (SO)
Boston BruinsPhiladelphia Flyers1-3
Toronto Maple LeafsOttawa Senators3-2
New York IslandersFlorida Panthers1-7
Columbus Blue JacketsNashville Predators3-5
Montreal CanadiensBuffalo Sabres3-4
Detroit Red WingsPhoenix Coyotes3-2
Vancouver CanucksLos Angeles Kings3-1