Van der Horst: 'Veel kandidaten voor halve finale

Nederland treft op het WK in India in de groepsfase Duitsland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, Canada en Argentinië. International Robert van der Horst spreekt van een zware poule.

"Duitsland is misschien wel momenteel het beste hockeyteam ter wereld", zegt de speler van Rotterdam over de regerend wereldkampioen "En Korea zijn we natuurlijk twee keer tegengekomen op de Champions Trophy. Nieuw Zeeland is ook een goede ploeg en heeft het recent erg goed gedaan bij de Champions Challenge."

"Vorig jaar op de Champions Trophy in Rotterdam hebben we nog tegen Argentinië gespeeld. Toen hadden we het moeilijk." Argentinië versloeg Nederland in dat toernooi in de strijd om het brons. "Over Canada kan ik niet veel zeggen, van dat team weet ik niet veel", aldus de middenvelder.

"Al met al heel veel kandidaten voor de halve finales. Ik had geen voorkeur. De top van het internationale hockey wordt alleen maar breder. Dat we ploegen als Australië, Spanje en Engeland niet tegenkomen in de groepsfase maakt me niet zoveel uit. Als je ze niet linksom tegenkomt, dan gaat het wel via rechts."