Uitslag Olympique Lyon - Girondins Bordeaux

Girondins Bordeaux heeft een verdiende zege geboekt op bezoek bij Olympique Lyon. Maraoune Chamakh scoorde de enige treffer in Stade Gerland. Het gat tussen de landskampioen en de ploeg die de afgelopen jaren regeerde in Frankrijk is opgelopen naar acht punten.

Bordeaux en Lyon speelden een matig duel in Lyon. Beide ploegen creëerden weinig kansen en het duel speelde zich vooral op het middenveld af. De thuisploeg was vooral aanvallend erg mat omdat de Portugese spits Lisandro Lopez goed aan banden werd gelegd.

Lyon wilde in de tweede helft een voorsprong forceren. Met het inbrengen van Miralem Pjanic en Kim Källstrom hoopte trainer Claude Puel aanvallend meer gevaar te stichten. Maar aan de andere kant scoorde Bordeaux de verdiende 0-1 via Marouane Chamakh. De Marokkaan kopte een voorzet van Yoan Gourcuff binnen, waarna doelman Hugo Lloris de bal pas achter de lijn kon keren.

Bordeaux blijft door de treffer van Chamakh koploper in Ligue 1. Nummer twee Montpellier volgt op vier punten. Topclubs Olympique Marseille en Lyon hebben respectievelijk zes en acht punten achterstand.