Benítez: "We waren ineens het vertrouwen kwijt"

Rafael Benítez blijft met Liverpool kwakkelen in de Premier League. Zondag verloor de Spanjaard met zijn ploeg met 1-2 van Arsenal. The Reds blijven door de nederlaag op de zevende plek steken in Engeland.

Liverpool kwam door een treffer van Dirk Kuyt nog wel op voorsprong tegen Arsenal, maar een zwakke tweede helft van de thuisploeg leverde de Londenaren een 1-2 zege op. "Alles veranderde na de goal van Arsenal. We waren het vertrouwen ineens kwijt en geloofden niet meer in ons eigen kunnen", zegt Benítez tegen Sky Sports.

De Spaanse manager vond dat zijn ploeg een strafschop had moeten krijgen na een overtreding op aanvoerder Steven Gerrard. "Het was een strafschop. Als er een speler wordt neergehaald in de zestien is het altijd een strafschop", zegt Benitez.

Het gat met de topposities in Engeland is door het verlies weer groter geworden. "Maar we moeten door. Woensdag wacht ons weer een belangrijk duel (Wigan Athletic, red). Als we zo spelen als in de eerste helft gaan we vanzelf wedstrijden winnen. Een plek bij de eerste vier blijft ons doel."