Arsenal heeft een oogje op Van der Vaart

Volgens The News of the World zal Arsenal in januari gaan proberen om Rafael van der Vaart los te weken bij Real Madrid.

Bij Real Madrid heeft Van der Vaart niet altijd een basisplaats. Bij afwezigheid van Kaka vervult hij de rol van aanvallende middenvelder. Bij een terugkeer van de Braziliaan is de kans groot dat de Oranje-international weer op de bank of tribune terecht komt.

Met het oog op het WK in Zuid-Afrika is het voor Van der Vaart van belang om veel aan spelen toe te komen. Bij Real Madrid lijkt die kans niet bijster groot. Daarom zou de voormalig Ajacied uitkijken naar een nieuwe club.

Arsenal wil volgens het eerder genoemd medium Van der Vaart de kans geven om daar zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven. Door twijfels over de fitheid van Tomas Rosicky en Theo Walcott is Arsene Wenger op zoek gegaan naar een vervanger van dit duo. Hij lijkt uitgekomen te zijn bij Van der Vaart.

Van der Vaart kwam in 2008 van Hamburg naar Madrid. Sindsdien komt hij slechts sporadisch in actie. Door de komst van Kaka afgelopen zomer lijken de kansen op een vaste basisplaats verkeken voor de middenvelder.