Informatie en titels PSN digital comics

Comics, of met een Nederlands woord stripverhalen, eigenlijk een wereldje apart. Maar wel eentje met een hele grote schare fans. Door de populariteit zijn er van een hele hoop strips in de loop der tijd ook talloze (teken)films verschenen, en natuurlijk ook videogames. Maar Sony gaat nu een andere combinatie tussen werelden introduceren: het zal binnenkort namelijk mogelijk zijn om de strips op je PSP te gaan lezen. Een van de designers van het Digital Comics-team dat er aan werkt heeft een lijstje aangegeven van publishers die meewerken en welke series ze onder andere beschikbaar gaan stellen:

- 2000AD: Judge Dredd, Durham Red
- Disney: Mickey Mouse, Donald Duck, Scrooge McDuck
- IDW: Astra Boy, Transformers, Star Trek, Wormwoord
- Insomnia: Burke & Hare, Cages, Cancer Town
- iVerse: materiaal van Ape Entertainment, Archie Comics, Dabel Brothers, Image & Red 5
- Marvel: Astonishing X-Men, Captain America, Fantastic Four, Iron Man, The Amazing Spider-Man
- Titan: Wallace & Gromit

En dit zal nog niet alles zijn aangezien er binnenkort nog meer namen vrijgegeven zullen worden.

Het bladeren door de digitale strips zal gebeuren door middel van AutoFlow. Om te bladeren hoef je maar op een knopje te drukken en de PSP zal de volgende pagina automatisch pannen en zoomen om de pagina zo goed mogelijk te laten zien. Natuurlijk zal het indien gewenst ook mogelijk zijn om zelf te zoomen, scrollen etc.

Ergens halverwege december zal de Comic Store geopend worden op PSN, maar helaas nog niet in alle landen in Europa. Het is voor sommige landen nu al wel mogelijk om een demo te zien. Hiervoor moet de PSP wel de laatste firmware draaien. De Digital Comics reader applicatie zelf is gratis te downloaden via XMB of via deze website.

Bij de launch is het de bedoeling dat er direct zo'n 500 titels beschikbaar zijn. Qua prijs zijn het de publishers die daarover beslissen en er zijn dan ook nog geen precieze bedragen genoemd, alleen dat het Digital Comic team denkt dat fans tevreden zullen zijn.