Van Marwijk:"Invallen tegen Milan niet genoeg"

Royston Drenthe greep eerder deze week in de Champions League-wedstrijd van Real Madrid tegen AC Milan zijn kans. Bondscoach Bert van Marwijk zag Drenthe in die wedstrijd ook in positieve zin opvallen. Toch is dat niet genoeg voor een plek bij het Nederlands elftal volgens de keuzeheer.

"Hij viel leuk in, er gebeurde wat. Maar er is nog geen stabiliteit om hem heen. Hij speelt weinig en nu viel hij in als linkermiddenvelder, wat toch duidelijk wat anders is dan de linksbackpositie die hij wel eens inneemt," aldus Van Marwijk tegenover AD Sportwereld.

Op de vraag of Drenthe nu dichter bij een plek bij Oranje aanzit zegt de bondscoach: "Zo snel gaat dat niet. Ik zet de deur pas open nadat een speler gedurende een reeks van wedstrijden het respect voor zijn vorm en zijn talent heeft afgedwongen," aldus Van Marwijk die een prima invalbeurt dus niet goed genoeg vindt. "Royston deed aardige dingen. Maar nu moet hij het vervolg afdwingen. Ik hoop voor hem dat hij vaak in de basis komt te staan. Dan kunnen wij zien hoe hij zich daaronder houdt. Want neem van me aan dat de druk op een basisspeler anders is dan bij een jongen die af en toe invalt. Dan gebeuren er heel andere dingen met een voetballer.Een basisspeler krijgt gewoon meer verantwoordelijkheid te dragen. Dat is precies de verantwoordelijkheid waarop bij een nationaal elftal nadrukkelijk een beroep gedaan wordt."