Tieten VK grootst in Liverpool

Een Britse winkelketen heeft een uiterst nuttig onderzoek verricht onder haar vrouwelijke clientèle. Warenhuis Debenhams heeft het afgelopen halfjaar exact bijgehouden welke bh's er het meest werden verkocht en de maten geturfd. Hieruit is gebleken dat de stad Liverpool met een gemiddelde maat van maar liefst 80E de inwoonsters met de grootste tieten heeft.

Op een tweede plek is Newcastle geëindigd, met een ook niet misselijke cup van 80DD. Het brons is voor Manchester, die met een gemiddelde bh-maat van 85D op de derde plek staat.

De regionale verschillen zijn dus groot. Volgens experts komt dit door tal van oorzaken. Zo zouden lichaamsgewicht, leeftijd, zwangerschap en hormonen in de anticonceptiepil een rol spelen. Ook borstvergrotingen zijn in bepaalde regio's ongekend populair.

Liefhebbers van grote tieten kunnen overigens maar beter wegblijven uit Birmingham. De meest verkochte cupmaat is hier een schamele 75A. Op de tweede plek van kleinste maten staat Southampton met een cupje 75B. De volledige top 10 is hier terug te vinden.