Capello: "Beckham is net als Obama"

De bondscoach van Engeland, Fabio Capello, snapt er niks meer van. Na het gewonnen duel met Wit-Rusland (3-0) werd David Beckham tot 'man of the match' gekozen. Becks speelde echter maar 31 minuten als invaller mee.

Niet Beckham maar Peter Crouch, die twee doelpunten voor zijn rekening nam, had volgens hem de eer moeten krijgen. "Ik ben verrast. Ik moest denken aan Barack Obama die na acht maanden als president van Amerika de Nobelprijs ontving", aldus de Italiaan in The Sun. "Beckham wordt op zijn beurt man van de wedstrijd na een invalbeurt van een half uur."

Analist Steve Bruce van ITV was verantwoordelijk voor de nominatie van Beckham. "Bedankt Brucie", liet Beckham weten. "We waren in het verleden ploeggenoten bij Manchester United." Bruce, die tegenwoordig coach is van Sunderland, verklaarde zijn keuze: "Hoewel David slechts een half uur speelde, had hij volgens mij de meeste impact op het duel. Crouch scoorde weliswaar twee goals, maar ik kon hem onmogelijk kiezen. Hij wees deze zomer nog een aanbieding van Sunderland af!"