Lippi kwaad op Italiaanse fans

Een late hattrick van Alberto Gilardino in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus zorgde ervoor dat Italië gezichtsverlies bespaard bleef in de laatste speelronde van groep 8.

Uiteindelijk won Italië met 3-2 in Parma en bleef het ongeslagen in de WK-kwalificatiereeks. Niets aan de hand, zou je zeggen. Bondscoach Marcello Lippi was na afloop echter kwaad. Kwaad op het Italiaanse publiek in Ennio Tardini, waar de wedstrijd tegen Cyprus werd gespeeld.

Tegenover RAI spuwde Lippi zijn gal over de Italiaanse fans. "In Dublin hebben we zaterdag de kwalificatie bewerkstelligd, we waren blij en hebben dat gevierd. Vervolgens stel ik elf nieuwe spelers op en wat doet het publiek? In plaats van bij het eerste mindere moment de ploeg aan te moedigen, beginnen ze om niet opgeroepen spelers te vragen! Deze ploeg moet meer respect krijgen!"

Velen in Italië willen graag dat Antonio Cassano wordt opgeroepen voor la Squadra Azzurra, maar Lippi weigert vooralsnog de aanvaller van Sampdoria te selecteren. De spreekkoren in Ennio Tardini gingen dan ook over Cassano. Het was voor Lippi aanleiding om tijdens de persconferentie nogmaals fel van leer te trekken tegen het Italiaanse publiek.

"Ik ben pisnijdig", liet de bondscoach er geen misverstand over bestaan. "Er is geen respect voor onze jongens, die een groot hart hebben en wereldkampioen zijn. Zijn ze helemaal gek geworden? Het is om je voor te schamen."