Comeback Henin: "Geschenk voor het tennis"

Hoewel Justine Henin haar driemaal de weg versperde naar een grandslamtitel, kijkt Kim Clijsters vol enthousiasme uit naar de comeback van haar Waalse landgenote.

Ik denk dat de comeback van Justine erg goed nieuws is voor het vrouwentennis, maar nog beter nieuws is voor België in het algemeen", noteert de winnares van de US Open op haar digitale huis. "Justine werkte in het verleden erg hard om de knappe resultaten te behalen die ze in haar eerste carrière liet optekenen. Voor het tennis is het een schitterende zaak dat ze terug is."

Maar niet enkel Clijsters, die dit jaar eveneens haar rentree vierde in het circuit, ook de Belgische pers is blij dat Henin weldra aan haar tweede tennisleven begint. Zo noemt Le Soir het een geschenk dat beide Belgische dames elkaar weer op de tennisbaan zullen bestrijden: "Voor de Belgische sport, waar de echte vedetten even zeldzaam zijn als behaalde medailles op de Spelen, is de dubbele terugkeer van twee van haar grootste kampioenes een geschenk."

La Dernière Heure is het daarmee eens: "Wat een geluk! Henin die terugkeert in het spoor van Clijsters. Een magische droom voor het Belgische tennis. Omdat de vlam gedoofd was, stopte ze ermee. Maar die vlam is er weer en heeft haar zegedrang opnieuw aangewakkerd. Als haar lichaam meewil, mag ze van het onmogelijke dromen. En wij met haar.

Ook de Vlaamse kranten juichen de comeback van Henin toe. Het Laatste Nieuws: "Stapte Kim Clijsters-Lynch haar tweede tennisleven in als supermama in een stabiel gezin, dan lijkt Justine veel meer een verscheurde geest. Goed zo. Dat was ook de voedingsbodem en de drijfveer voor het succes in haar eerste tennisleven."

Het Nieuwsblad heeft eveneens vertrouwen in Henin, maar constateert dat er wel werk aan de winkel is. "Er is geen reden om eraan te twijfelen dat de comeback van Henin, de allerbriljantste speelster, haar weer naar de wereldtop brengt. Maar om Serena en Venus Williams af te stoppen, en zeker de beter dan ooit spelende Clijsters, ligt er toch wat werk op de plank. Bovendien zijn de verwachtingen torenhoog. Kan ze dat alles wel aan?"