'Piquet jr. verklikte Renault bij FIA'

Volgens het Britse blad AUTOSPORT zouden diverse Engelsen bronnen beweren dat Nelson Piquet jr. zelf de FIA heeft geattendeerd op de competitievervalsing tijdens de Grand Prix van Singapore door Renault.

Tijdens de kwalificatie zouden Flavio Briatore en Pat Symonds Piquet gevraagd hebben om te crashen, zodat de positie van teamgenoot Fernando Alonso behouden bleef. Briatore en Symonds ontkennen alle aantijgingen. Dankzij de ontstane gelevlagsituatie konden andere coureurs namelijk geen snellere tijd meer neerzetten.

Volgens de bronnen zou Nelson Piquet sr. na het ontslag van zijn zoon op 26 juli naar de FIA gestapt zijn om de situatie aan te kaarten. Junior zou vervolgens op 30 juli zelf tekst en uitleg hebben gegeven bij Alan Donnelly, FIA-adviseur van de stewards, en enkele externe experts. Hierop heeft de FIA een diepgaand onderzoek ingesteld naar de handelingen van het team.

Flavio Briatore doet de gehele zaak af als een vete van de Piquet-familie tegen zijn team en gelooft dan ook in een goede afloop. Ook Pat Symonds vindt dat er weinig aan de hand is.