Williams en Force India terug in de FOTA

Williams en Force India maken weer deel uit van de Formula One Teams Association (FOTA). De teams werden drie maanden geleden geschorst omdat zij zich zonder voorwaarden hadden ingeschreven voor 2010, terwijl de FOTA juist had besloten om zich onder voorbehoud in te schrijven.

De terugkeer van Williams en Force India werd bekendgemaakt na een vergadering van de FOTA in Monza, waar dit weekend de Italiaanse Grand Prix wordt verreden. "De FOTA bevestigt hierbij dat alle teams die meedoen aan de Formule 1, welkom zijn bij onze organisatie", zo valt in een persverklaring te lezen. "De FOTA heeft om die reden zowel Williams als Force India weer als volwaardig lid geaccepteerd. Ook kijkt de FOTA ernaar uit om de drie nieuwe teams als leden te verwelkomen."

De FOTA gaf verder aan snel met het Formula One Management (FOM) om tafel te willen om te vergaderen over de situatie na 2012. "Verder zou de FOTA graag met alle betrokken partijen (waaronder ook de media, de sponsors en de promotors) willen praten over hoe we onze sport aantrekkelijker kunnen maken voor de fans."