Ecclestone: "Chandhok had naar F1 gemoeten"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft altijd een mening klaar, dus ook over de rijderskeuze van Force India. Dat stelde deze week Vitantonio Liuzzi aan als opvolger van de naar Ferrari vertrokken Giancarlo Fisichella. De Brit had liever Karun Chandhok bij het Indiase team gezien.

"Ik had graag gezien dat Mallya Chandhok een kans had gegeven. Ik vind het jammer dat hij voor die Italiaanse kerel heeft gekozen. Misschien was hij hier contractueel toe verplicht, dat weet ik niet. Maar ik had graag Karun voor de rest van het seizoen in die auto gezien," zei Ecclestone vandaag in The Hindustan Times.

Het Formule 1-circus zal in 2011 de Grand Prix van India kennen en daarom is volgens Ecclestone een Indiase coureur het ultieme middel om de sport in India erkend te laten krijgen. "We moeten Karun snel in de Formule 1 zien te krijgen. Hij beschikt over voldoende talent en kwaliteit. Het is alleen wachten op een team dat hem een stoeltje wil geven."

Chandhok rijdt sinds 2007 in de GP2 Series en heeft in die tijd bij verschillende teams al getoond hard te kunnen gaan. Hij behaalde twee overwinningen in de sprintraces en verschillende podiumplaatsen. Ook was hij afgelopen winter actief in de GP2 Asia Series. Daarnaast reed in in november 2007 al eens twee testdagen in een Formule 1-auto van Red Bull Racing.