Bos: "Ik ga Davids in ieder geval bellen"

Edgar Davids heeft zich bij Vitesse aangeboden. De middenvelder wordt door trainer Theo Bos gezien als aanwinst, maar het is niet zeker of Vitesse de financiële middelen heeft om hem te halen.

"Om eerlijk te zijn, het verbaasde me wel een beetje toen ik het hoorde", zei Bos tegenover Voetbal International. "Ik dacht eigenlijk dat hij al gestopt was. Maar via via hebben we vernomen dat hij zijn carrière toch een vervolg wil geven en dat hij daarom bij ons is uitgekomen."

Bos kan niet zeggen of Vitesse Davids ook daadwerkelijk aan zich zal binden. "Het lijkt me duidelijk dat ik de Davids van vroeger er nog graag bij zou hebben. Dat is een aanwinst. Maar zo goed is hij natuurlijk niet meer. Bovendien moeten we ook kijken of het financieel haalbaar is. Ik ga hem in elk geval bellen voor een gesprek, want het is natuurlijk wel een interessant verhaal."

In de voorbereiding op het seizoen 2009/10 oefende Vitesse tegen SDV Barneveld. Bij de tegenstander speelde Davids toen mee. "Toen oogde hij nog wel erg fit", besloot Bos.