[MotoGP] Lorenzo wint op Indy

Jorge Lorenzo heeft de spanning in het WK MotoGP enigszins teruggebracht. De Italiaan won voor 76.130 toeschouwers op Indianapolis voor Alex De Angelis en Nicky Hayden. Klassementsleider Valentino Rossi viel uit, maar blijft wel leider met 25 punten voorsprong

Bij de start nam polesitter Dani Pedrosa direct de leiding voor Rossi en Lorenzo. Aleix Espargaro en Tony Elias gingen rechtdoor bij de tweede bocht en konden direct aan een inhaalslag beginnen. Pedrosa, Rossi en Lorenzo slaagden erin om een gat te creëren ten opzichte van de rest van het veld. In de vierde ronde maakte Pedrosa echter een schuiver en viel daardoor terug naar de laatste plaats. Hierdoor kwamen de twee Yamaha-mannen op kop te leggen.

Achter deze twee mannen ontspon zich een gevecht om plaats drie tussen Alex De Angelis en Colin Edwards. De Angelis nam in ronde zes plaats drie over van Edwards, die daarna ook nog door Nicky Hayden werd ingehaald. In ronde zeven nam Lorenzo op het rechte stuk de leiding over van Rossi, nadat hij een ronde eerder een poging had gestaakt. Rossi viel twee ronden later zelf in bocht twee van zijn machine, omdat zijn voorkant, waarschijnlijk door een hobbel in het circuit, wegsloeg. Hij stapte weer op zijn motor, maar de Italiaan had problemen met zijn gashendel en moest in ronde twaalf opgeven.

In ronde veertien plaatste Andrea Dovizioso een succesvolle aanval op Edwards en nam plek vier van hem over. De Italiaan ging daarna op weg naar Hayden en kon zes ronden voor het einde aansluiting vinden bij de Amerikaan, maar kon hem niet meer passeren. Drie ronden voor het einde viel Marco Melandri van zijn machine, terwijl hij op de zevende plaats lag. Pedrosa slaagde er nog in om in de punten te eindigen. Hij werd uiteindelijk, mede geholpen door een uitvalbeurt van Nicollo Canepa en enkele inhaalacties, tiende.

Na 28 ronden werd Lorenzo uiteindelijk voor de derde keer dit seizoen als winnaar afgevlagd. Hij had een voorsprong van een kleine tien seconden op De Angelis en Nicky Hayden. Bij de 125cc won de Spanjaard Pol Espargaro voor Bradley Smith en Simone Corsi. WK-leider Julian Simon werd vijfde. De 250cc race werd een prooi voor Marco Simoncelli. WK-leider Hiroshi Aoyama werd tweede, voor Alvaro Bautista.