Uitslag PAOK - sc Heerenveen

Sc Heerenveen heeft in de eerste wedstrijd in de vierde voorronde van de Europa League met 1-1 gelijk gespeeld tegen PAOK Thessaloniki. In Griekenland maakte Paulo Henrique de goal voor de Friese ploeg.

Op een slecht veld moest sc Heerenveen het in de eerste wedstrijd van de vierde voorronde van de Europa League opnemen tegen PAOK Thessaloniki. De Griekse club werd vorig jaar tweede in de competitie en mag zeker thuis een geduchte tegenstander genoemd worden. In een kolkend Toumba stadion begon Trond Sollied verrassend met Gerry Koning en Bonaventure Kalou in de basis. Het begin van de wedstrijd was voor de Friezen, maar de Griekse ploeg nam na vijf minuten al snel het initiatief over.

In een rommelige eerste helft vielen weinig kansen te noteren. Grote tegenvaller voor Heerenveen was het uitvallen van Roy Beerens, maar diens vervanger Paulo Henrique bewees vlak voor rust zijn waarde. De Braziliaan wist een afgeketst schot van Hernan Losada in de blessuretijd van de eerste helft te promoveren tot doelpunt.

In de tweede helft moest PAOK komen en na 55 minuten was het Vladimir Ivic die de gelijkmaker binnenkopte. Daarna volgden nog enkele kansjes over en weer waarvan de grootste was voor Gerald Sibon aan het eind van de wedstrijd. Het bleef bij 1-1 en zodoende heeft Heerenveen volgende week in het Abe Lenstra Stadion een goed uitgangspunt om de volgende ronde te bereiken.

PAOK Thessaloniki - sc Heerenveen 1-1
45+3’ Paulo Henrique 0-1