Coach Debrecen niet zeker van zaak

Ondanks het feit dat het Hongaarse Debreceni VSC gisteren met 1-2 zegevierde bij PFC Levski Sofia, is trainer András Herczeg er niet zeker van dat zijn club het hoofdtoernooi van de Champions League bereikt.

In Sofia nam Debrecen de leiding via ex-Roda JC-speler László Bodnár. De Bulgaren kwamen na rust langszij toen Cédric Bardon de Hongaarse doellijn passeerde, maar een kwartier voor tijd schoot de Hongaar Péter Czvitkovics zijn ploeg naar een 1-2 uitoverwinning. Herczeg weet dat de twee uitdoelpunten zeer belangrijk kunnen worden als Debrecen zich voor het eerst in de historie voor het miljoenenbal wil plaatsen. Toch is de trainer voorzichtig, en weet hij ook dat Levski allerminst uitgeschakeld is.

"We waren sterk in de eerste helft en zorgden voor veel problemen bij Levski, maar de tweede helft liet zien waarom Levski zo'n goede ploeg is", vertelde Herczeg aan UEFA.com. "De overwinning is belangrijk, maar het duel is nog niet voorbij. We hebben het voordeel door de zege, maar moeten nog altijd hard werken in de thuiswedstrijd, omdat Levski veel kwaliteit bezit."

Ratko Dostanić, de trainer van Levski Sofia, beseft dat zijn ploeg nog een kans heeft. "Het is vervelend om thuis te verliezen, maar er is nog een wedstrijd en we mogen niet opgeven", aldus de Serviër. "We incasseerden een goal van afstand. Ik had de spelers en doelman nog gewaarschuwd voor dat soort pogingen. Bovendien hadden we veel blessures, maar ik verwacht dat we in de return beter presteren achterin."