Jol en Adriaanse kibbelen verder

Co Adriaanse had zondag in Studio Voetbal aanmerkingen op de kledingstijl van Martin Jol. Laatstgenoemde, trainer van Ajax, zou niet in een trainingspak langs de zijlijn 'mogen' staan. Jol kwam met een passend antwoord.

In aanloop naar het Europese duel tegen Slovan Bratislava liet Jol de volgende gevatte reactie optekenen tijdens een persconferentie: "Als trainer van Ajax heb je te maken met honderden meningen. Daar kun je naar luisteren of niet. Luister je er naar, dan houd je het slechts een blauwe maandag vol. Zoals Co is overkomen. Ik luister er niet naar; ik hoop het langer vol te houden."

Ook gaf Adriaanse te kennen het niet te begrijpen dat Vertonghen door Jol als middenvelder werd opgesteld. "Ik heb het voor de zekerheid nog even nagevraagd bij Jan. Hij vertelde me dat hij middenvelder is en zo ook is opgeleid in de jeugd van Ajax," was daarop de reactie van Jol.

Het blijkt dat de twee het niet goed met elkaar kunnen vinden. "Mijn relatie met Co is nooit geweldig geweest, maar hij heeft natuurlijk enige tijd in het buitenland doorgebracht. Hier gaan de zaken gewoon verder. Misschien dat bepaalde dingen hem zijn ontgaan," aldus de huidige trainer van Ajax.