Wiggins: "Sport zit in nieuw tijdperk"

Garmin-Slipstream-renner Bradley Wiggins rijdt dit jaar een verrassend sterke Tour de France. De Brit haalde tijdens de rustdag het thema doping aan en hij gelooft dat dit jaar de sport schoner is dan ooit.

De als tijdrijder bekend staande Wiggins is na de Pyreneeën de nummer vijf in het algemeen klassement op slechts 46 seconden van klassementsleider Rinaldo Nocentini. Toch had hij er bijna niet bij geweest, want na de Tour van 2007 had hij geen zin meer om de ronde nog een keer te rijden.

"Ik had het idee om nooit meer terug te keren in de Tour," zei Wiggins tegen Cyclingnews over de positieve dopingtest van zijn toenmalige Cofidis-ploeggenoot Cristian Moreni, waardoor hij de Tour moest verlaten. "Maar vorig jaar zag ik de race thuis op de bank en ik was verbaasd. Ik zag jongens als Christian Vande Velde en Mark Cavendish fantastisch rijden. Dat was écht een verademing. Ik weet namelijk zeker dat deze jongens op water en brood rondrijden."

Hierdoor wilde Wiggins dit jaar weer graag de Ronde van Frankrijk rijden. "De sport zit in een nieuw tijdperk. De zwarte periode hebben we achter ons gelaten. Daar ben ik erg blij mee. Het nieuwe wielrennen is als frisse lucht voor mij."