[SF] Uitslag Magny Cours Race 1

Adrian Valles heeft voor Liverpool FC de eerste race van het nieuwe Superleague Formula-seizoen gewonnen. Een knappe tweede plaats was er voor Yelmer Buurman met de auto van RSC Anderlecht. Derde werd Craig Dolby voor Tottenham Hotspur.

Bij de start bleef Antonio Pizzonia aan de leiding, terwijl daar achter Davide Rigon spinde en Buurman raakte die verder kon rijden. Dit bracht de safety car naar buiten en nadat deze weer naar binnen was gegaan vochten Valles en Dolby een prachtige strijd uit voor plaats twee, welke in handen kwam van Valles.

De verplichte pitstops brachten verandering in de stand. Pizzonia kende problemen met het achterwiel en viel daardoor ver terug. Valles kon zo de leiding overnemen voor Buurman die inmiddels al behoorlijk opgeklommen was en met een goede stop plaats twee pakte. Ho-Pin Tung kende veel problemen tijdens de stop en verloor een ronde. Dolby was ondertussen bezig met zijn pogingen Buurman in te halen, maar slaagde daar niet in, zodat Valles wist te winnen voor Buurman en Dolby. Dominick Muermans werd elfde, terwijl Tung als veertiende over de streep kwam.

"Ik had een moeilijke start en werd in de eerste bocht door Tottenham ingehaald," zei Buurman. "Later in dezelfde ronde werd ik ook nog geraakt en kwam ik in een spin waardoor ik ook wat schade had. Ik wist niet hoe erg deze was maar kon gelukkig door. Door een fantastische pitstop schoof ik een plaats op. Door de hele race waren er mooie gevechten met Tottenham die op sommige stukken iets sneller was dan ik maar me niet voorbij kon. Op het rechte stuk mis ik nog wat downforce waardoor mijn snelheid daar nog niet optimaal is".

Uitslag Magny Cours race 1:

Pos. Rijder Team Tijd
1 A. Valles Liverpool FC 45:57.400
2 Y. Buurman Anderlecht + 6.298
3 C. Dolby Tottenham Hotspur + 7.237
4 A. Pizzonia Corinthians + 16.968
5 D. Tappy Galatasaray + 27.801
6 E. Bernoldi Flamengo + 37.807
7 P. Petiz Sporting Clube de Portugal + 44.178
8 K. Andersen FC Midtjylland + 55.903
9 M. Molina Al-Ain FC + 1:03.281
10 M. Wissel FC Basel + 1:03.907
11 D. Muermans PSV Eindhoven + 1:26.555
12 G. Pantano AC Milan + 1 ronde
13 N. Panciatici Olympique Lyonnais + 1 ronde
14 H. Tung Atletico de Madrid + 1 ronde
DNFJ. Kennard AS Roma + 13 ronden
DNFT. Gommendy FC Porto + 22 ronden
DNFJ. Martin Rangers FC + 29 ronden
DNFD. Rigon Olympiacos + 30 ronden
Submitter:  Bron: FOK!sport