Kuyt: "We kunnen trots zijn"

Hoewel Liverpool nog een zeer geringe kans heeft om de Premier League te winnen, kijkt voormalig Feyenoorder Dirk Kuyt alweer vooruit naar volgend jaar.

Rivaal Manchester United moet nog één punt behalen en de titel is binnen. Kuyt ziet een eventuele tweede plaats voor Liverpool echter niet als een verloren seizoen. Volgens hem heeft Liverpool dit seizoen bewezen dat ze een oprechte titelkandidaat zijn geweest en dat ze in 2010 een zeer goede kans maken op de eindoverwinning.

Ook al zal er hoogstwaarschijnlijk geen zilverwaar aan verbonden zijn, Kuyt ziet vele positieve dingen in het seizoen 2008/2009. Zo heeft Liverpool in ieder geval het hele seizoen meegedaan om de titel. Ze zullen waarschijnlijk als tweede eindigen, iets dat sinds 2002 niet meer is gelukt. "Dit team kan trots zijn op zichzelf en op de manier waarop we hebben gespeeld dit seizoen. Wat er ook gebeurd in de laatste week, we kunnen ons hoofd hoog houden," vertelde de geboren Katwijker The Daily Mirror.

"We hebben de grootste teams, United en Chelsea, twee keer verslagen in de League." Hoewel hij erkent dat er te vaak gelijk is gespeeld in de thuiswedstrijden spreekt Kuyt vooral zijn vertrouwen uit in de groep. "We hebben een erg sterk geloof dat we kunnen behalen wat we willen, want de kwaliteit is er evenals de ontwikkeling."

De spits is daarbij zeer content met de contractverlengingen van enkele belangrijke spelers."We geloven allemaal dat we onderdeel zijn van iets groots."