FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 mei 2009

Ferrari haalt uit naar FIA

Ferrari heeft op haar website op geheel eigen wijze uitgehaald naar de FIA. Het Italiaanse team dreigde in een eerder stadium al zich terug te trekken uit de Formule 1 vanwege de komst van de budgetlimiet in 2010.

Op de website van Ferrari staat nu een overzicht van de successen die het team in de Formule 1 behaald heeft. In het artikel laat het team zien waarom zij denkt dat hun aanstaande vertrek voor de sport niet goed zou zijn en hiermee probeert ze via de fans de FIA enigzins onder druk te zetten.

Het artikel met de naam "Trots op het groot maken van de Formule 1" begint vrij vertaald met: "Sinds 1950 toen het Formule 1-kampioenschap zoals wij het nu kennen van start ging, doet Ferrari al mee aan de sport. Hierbij pakten we alle kansen, mogelijkheden en problemen aan door middel van sportiviteit. Scuderia Ferrari is het enige team dat altijd heeft mee gedaan. Ook is het het enige team met zestien constructeurkampioenschappen, vijftien coureurkampioenschappen en 206 overwinningen. Daarom is het team geliefd en gerespecteerd over de hele wereld. Geliefd bij vrienden en fans, gerespecteerd door de tegenstanders."

Hierna volgt een kort overzicht van alle titels die het team gewonnen heeft in de loop van de tijd. De Italianen eindigen het stuk met: "Wie wil dat dit geweldige verhaal stopt?"

Artis verwelkomt babyzebra

De Amsterdamse dierentuin Artis heeft er een bewoner bij. Vanochtend vroeg kreeg Grévy-zebra Assizi een jong. Het pasgeboren zebraatje en zijn moeder maken het goed, liet Artis weten.

De gelukkige vader van het dier is Fonzie. Volgens de dierentuin drinkt het jong goed bij zijn moeder en ziet het er krachtig uit. Daarom mag hij zo vlak na zijn geboorte al met de kudde zebra’s mee naar buiten op de Afrika Savanne.

De Grévy-zebra wordt ernstig in zijn voortbestaan bedreigd. Artis doet daarom mee aan een Europees fokprogramma om deze diersoort te behoeden voor uitsterven.


Artis verwelkomt babyzebra  (foto: DAG)

Westra wint eerste etappe Ronde van Picardië

Lieuwe Westra heeft de eerste etappe in de Ronde van Picardië gewonnen. De Nederlander kwam solo over de finish.

Westra bleef in de 179 kilometer lange etappe van Chaumont-en-Vexin naar Roisel Jimmy Casper (Besson Chaussures) en Danilo Napolitano (Katusha) 28 seconden voor. De renner van Vacansoleil is door zijn zege ook automatisch de leider in het klassement met 32 seconden voorsprong op Casper.

Flinke straffen voor dichtnaaien vagina's

Vijf vrouwen die assisteerden bij vreemde operaties in een illegale kliniek hoorden vandaag voor de rechtbank in Antwerpen straffen tot dertig maanden en geldboetes tot 5500 euro tegen zich eisen. De vrouwen hielpen 'dokter Steve' bij zijn operaties in de sadomasochistische sfeer.

Tussen 2000 en 2006 was de kliniek in Borgerhout geopend en in 2007 werd in Antwerpen een operatiekamer ingericht. De Duitse Karsten S. (dokter Steve) voerde hier operaties uit als het verwijderen van teelballen en het dichtnaaien van vagina's. Hij kreeg hiervoor betaald.

De vrouwen konden geïdentificeerd worden aan de hand van filmbeelden die tijdens de operaties werden gemaakt. Zij worden beschuldigd van het 'onwettig uitoefenen van de geneeskunst' en 'het toebrengen van slagen en verwondingen'. De assistenten verdienden voor hun werkzaamheden 150 euro per ingreep.

Met dank aan bierspons voor de submit.

[DTM] Laatste seizoen voor Tom Kristensen

Tom Kristensen zal dit seizoen voor het laatst aan de start staan van de DTM, die dit weekend van start zal gaan. De Deen was al sinds 2004 actief voor Audi in de Duitse toerwagens, maar wil zijn carrière voortzetten in de sportwagens.

In de afgelopen seizoenen heeft Kristensen zeven polepositions, zestien podiumplaatsen en drie zeges op zijn naam geschreven. De 41-jarige coureur zei over zijn beslissing: "Het was een moeilijke beslissing en ik heb er lang over nagedacht, maar het is definitief. Ik wil nog één keer proberen om de titel te winnen."

De achtvoudig 24 uur van Le Mans-winnaar zal dit weekend aan de start staan van de eerste DTM-race, op het circuit van Hockenheim.

'Man United aast op Wigan-speler Valencia'

Wigan Athletic zal na dit seizoen waarschijnlijk afscheid moeten nemen van Luis Antonio Valencia. De Ecuadoriaanse vleugelspeler wordt begeerd door Manchester United, Bayern München en Real Madrid.

Wigan wil Valencia graag behouden en hem een sterk verbeterd contract aanbieden, maar bij de club beseft men dat het onmogelijk is weerstand te bieden aan de absolute top. Manchester United zou volgens The Sun zelfs al een bedrag opzij hebben gelegd voor de Ecuadoriaan.

United zou 20 miljoen pond (zo'n 22 miljoen euro) willen neertellen voor Valencia. Wigan-manager Steve Bruce: "Het is zo goed als zeker dat we hem kwijtraken. Er is nog geen akkoord, maar het wordt lastig Valencia te behouden."

Uitslagen play-offs promotie/degradatie (15/05)

Vanavond werden de returns in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen en bijbehorende karakteristieken.

MVV - Telstar 1-0
80’ Boateng 1-0

Toeschouwers: 8332
Scheidsrechter: Van Hulten
Stadion: De Geusselt, Maastricht
Gele kaart: (MVV), Salden, Toivio (Telstar)
Rode kaart: Daemen (89) (MVV)

Opstellingen

MVV: Boffin, Bryssinck, Haastrup, Tobiasen, Evers, Daemen, van Boxel (36/Akin), Brüls, Gomez (85/Ritzen), Thiebaut, Boateng (82/Di Lallo)

Telstar: van Strien, Correia, Toivio, Meye, Olenski, Pinas, Salden (46/De Rijp), van Heulen (85/Willemsen), Salasiwa (76/Holwijn), Plet, Fafiani

MVV gaat door naar de volgende ronde (1-0)



FC Dordrecht - TOP Oss 1-0
84’ Ramos 1-0

Toeschouwers: 3157
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: GN Bouw Stadion, Dordrecht
Gele kaart: Van Muyen (FC Dordrecht), Thijssen, De Vogt, Van Engelen, Jacobs (TOP Oss)
Rode kaart: Güvenc (28) (TOP Oss)

Opstellingen

FC Dordrecht: Peersman, van Muyen, Kras, Versluis, Coster, Meulens, Sequeira (46/Ramos), van der Sloot, Kalisse, Putter (62/Verhoek), Lopes (87/Ribeiro)

TOP Oss: de Vogt, Kazlauskas, van Engelen, Jacobs, van Hintum, Güvenc, Schoofs , Scholten (67/Sanou), Thijssen, Fachtali, Moutawakil

FC Dordrecht gaat door naar de volgende ronde (3-0)

Programma tweede ronde (best-of-3) dinsdag 19 mei

TijdThuisUit
20.00FC DordrechtRoda JC
20.00FC Zwollesc Cambuur-Leeuwarden
20.00ExcelsiorRKC Waalwijk
20.45MVVDe Graafschap

Returns op vrijdag 22 mei, indien noodzakelijk derde duel op maandag 25 mei.

Marcellis neemt geen overhaaste beslissingen

Dirk Marcellis is met PSV in onderhandeling over een nieuw contract. Marcellis heeft echter nog geen haast met het tekenen van een nieuwe verbintenis.

Marcellis voelt zich goed in Eindhoven. De verdediger van de nummer vier van de competitie wil echter geen overhaaste beslissingen maken. "Ik heb nu een contract tot 2012", aldus Marcellis tegen Ons Oranje. "Ik vind het dus nog niet de hoogste tijd om een nieuw contract te signeren."

"Dit is pas mijn tweede - bijna - volledige seizoen bij PSV, ik ben hier op mijn plaats en kan me hier uitstekend ontwikkelen. Haast komt momenteel dus niet in mijn woordenboek voor." Ook wil Marcellis horen wat de toekomstige trainer Fred Rutten met hem van plan is.

De 22-jarige mandekker ziet een samenwerking met Rutten wel zitten. "Rutten heeft aangetoond dat hij een zeer goede trainer is. Rutten kan van spelers een team maken. Daarbij kent hij de clubcultuur. Ik kan me geen geschiktere kandidaat bedenken", besluit een optimistische Marcellis.

Noord-Brabant stemt alsnog voor verkoop Essent

Bij een nieuwe stemming hebben provinciale staten van Noord-Brabant toch voor verkoop van Essent gestemd. Met 31 stemmen voor en 23 tegen schaart een meerderheid van de volksvertegenwoordigers zich alsnog achter een overname door RWE.

Vandaag kwamen Provinciale Staten in Noord-Brabant bijeen voor een extra vergadering over Essent. De provincie heeft 30,8 procent van de aandelen en kan de overname door het Duitse RWE tegenhouden, aangezien de deal alleen doorgaat als RWE 80 procent van de aandelen krijgt aangeboden.

Eind april stemden de Provinciale Staten met een nipte meerderheid tegen de overname, vanwege onzekerheid over de duurzaamheidafspraken met RWE, de toekomst van kerncentrale Borssele en twijfel over noodzaak van de overname. Het college van Gedeputeerde Staten wil wel met het Duitse bod instemmen.

Zij menen dat de situatie waarin Provinciale Staten nee hebben gezegd tegen de verkoop van Essent sindsdien 'wezenlijk' is veranderd. Het provinciebestuur wijst daarbij onder meer op het contract dat Essent en overnamekandidaat RWE deze week hebben afgesloten om investeringen in duurzame energie te garanderen.

 


Noord-Brabant stemt alsnog voor verkoop Essent  (foto: DAG)

Jeugdspeler dwingt contract af bij Feyenoord

Bruno Martins Indi heeft bij Feyenoord een profcontract ondertekend. De zeventienjarige speler, die fungeert als verdediger, staat nu tot medio 2011 onder contract bij de Stadionclub. Feyenoord heeft een optie om dat contract nog met twee seizoenen te verlengen.

"Dit is een mooie mijlpaal. Maar ik ben er nog lang niet. Ik moet me blijven verbeteren en goed luisteren naar de trainers. Ik hoop uiteindelijk te Kuip te halen", was de eerste reactie van Martins op het digitale thuis van Feyenoord.

Martins speelde afgelopen seizoen enkele keren met de A1 mee. "Dat beviel me goed, maar het niveau was wel duidelijk hoger", was de mening van de jongeling.

Aankomend seizoen zal Martins bij Feyenoord A1 zijn wedstrijden spelen. Aldaar is oud-international Jean-Paul van Gastel de keuzeheer. "Ik hoop dan zo veel mogelijk aan spelen toe te komen en ik zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan. Ik ga keihard werken en dan zie ik wel waar het schip strandt."

Finse betaalt vrienden voor moord op moeder

Een Fins meisje heeft drie vrienden ingehuurd om haar moeder te vermoorden. De vrouw werd met een kruisboog in haar achterhoofd geschoten, maar ze slaagde erin te ontkomen. Dat meldde de Finse krant Huvudstadsbladet vandaag.

Het 16-jarige meisje had naar eigen zeggen een hekel aan haar moeder. Ze bood haar vrienden daarom 30.000 euro als ze de vrouw uit de weg zouden ruimen. Gewapend met een kruisboog, een mes en een injectienaald met het giftige nicotine slopen ze vorig jaar het huis van de vrouw in de Finse hoofdstad Helsinki in.

De vrouw vluchtte naar het balkon van de woning toen ze werd beschoten. De daders sloegen op de vlucht en werden korte tijd later opgepakt. Een van hen kreeg vrijdag zeven jaar celstraf opgelegd, omdat hij de moordpoging had beraamd. De dochter moet vijf jaar de cel in.

Mogelijke schorsing voor Polen en Bosnië

Wegens de ongeregeldheden in de WK-kwalificatieduels van zowel Polen als Bosnië zijn er flinke boetes uitgedeeld. Ook meldde de FIFA dat als de betreffende landen opnieuw de fout ingaan, ze op een schorsing kunnen rekenen.

De boetes werden uitgedeeld, omdat supporters van Polen en Bosnïë vuurwerk op het veld gooiden. De FIFA deelde beide landen mee dat ze bij een volgend supportersincident punten in mindering kunnen krijgen of zelfs kunnen worden uitgesloten van deelname aan de WK-kwalificatiereeks, dan wel het WK.

Bosnië kreeg een geldboete van ruim 33.000 euro vanwege de misdragingen in het duel met België. Er werd herhaaldelijk vuurwerk gegooid, waardoor het spel tien minuten lang stil lag. Ook betrad een Bosnische supporter het veld.

Ook Griekenland moet het boetekleed aantrekken. Zij kregen een sanctie, omdat de fans laserpennen gebruikten om de voetballers uit hun concentratie te halen. Ook waren er politieke boodschappen op spandoeken te zien.

Twijfelgevallen bij De Graafschap

De Graafschap-trainer Darije Kalezic kan in de eerste wedstrijd in de Jupiler League play-offs mogelijk niet over een volledig fitte selectie beschikken.

De interim-trainer van de Superboeren moet aankomende dinsdag mogelijk Geert den Ouden, Cerezo Fung-A-Wing, Luuk de Jong en Jason Oost missen. De eerste twee spelers zijn ziek, terwijl De Jong nog herstellende is van een enkelblessure. Ook achter de naam van Oost staat een vraagteken, daar hij knieklachten heeft.

"Ik durf niet te zeggen of ze erbij zullen zijn", verklaart Kalezic tegenover Omroep Gelderland. "Ik heb zelf overigens al vaak een nacompetitie meegemaakt. Een keer met De Graafschap, toen ging het mis. En drie keer op rij met RKC Waalwijk, toen lukte het altijd."

De tegenstander van de Doetinchemmers, in de tweede ronde van de nacompetitie, zal na vanavond bekend worden. Het wordt de winnaar van het tweeluik tussen Telstar en MVV. Het eerste duel in Velsen eindigde in 0-0.

Dakar Rally start wederom in Buenos Aires

De Dakar Rally zal volgend jaar wederom plaatshebben in Zuid-Amerika. De start van de rally zal op 1 januari zijn in Buenos Aires en zal voeren door Argentinië en Chili. Op 17 januari zal de finish wederom in de Argentijnse hoofdstad zijn.

Dit jaar werd de Dakar Rally voor het eerst gehouden in Zuid-Amerika gehouden nadat de organisatie in 2008 nog had besloten de rally in Afrika af te gelasten wegens de terreurdreiging. De organisatie verliep weliswaar niet vlekkeloos omdat parcoursen ingekort moesten worden en er etappes afgelast werden, maar de deelnemers waren wel te spreken over de omgeving waarin gereden werd. Zo moesten er steile bergen overgestoken worden en waren de zandheuvels in de woestijnen hoger dan in Afrika.

Oma's opgepast; Bionic Paperboy is onderweg

Binnenkort verschijnt Bionic Commando op de Xbox 360, PC en Playstation 3. Capcom gebruikt een man met de bionische arm als reclamecampagne. Zijn taak is om de interessantste baantjes van het land uit te voeren. Eerst was hij een brandweerman, en niet veel later trok hij een net pak aan. Vandaag gaat hij met iets simpelers aan de slag. Hij gaat namelijk kranten lopen. Ook dit kan hij blijkbaar niet:

Bionic Commando is een actiespel en speelt zich 10 jaar af na de gebeurtenissen van het origineel. Het verhaal draait om Nathan Spencer, Deze ten onrechte ter dood veroordeeld agent is de enige overlevende van een verwoestende terroristische aanslag. Hij krijgt een deal aangeboden: als hij de terroristen weet te verslaan zal zijn naam weer in ere worden hersteld. Met een nieuwe bionische arm moet Spencer zich een weg banen door een verwoeste stad vol robotachtige wezens.

'A1GP-race naar TT-circuit'

Niet Zandvoort, maar Assen zal volgens de geruchten op 16 mei 2010 gastheer zijn van de Nederlandse Grand Prix van het nieuwe A1GP-seizoen. De baas van de raceklasse Tony Teixeira zal morgen waarschijnlijk naar Nederland komen om een vijfjarig contract te sluiten met het TT-circuit.

Met de komst van de A1GP heeft Assen na de Champ Car Series in 2007 weer een groot autosportevenement naar het TT-circuit weten te halen. De baan is bekend vanwege de TT-motorraces die er de laatste zaterdag van juni gehouden worden en ook staan de Superbikes er ieder jaar aan de start. Dat er nu een nieuwe klasse bij komt, is de danken aan de verruiming van de vergunning, zodat er meer geluid toegestaan is bij de twaalf geluidsdagen.

De afgelopen jaren stond de seizoensopening van de A1GP nog op het circuit van Zandvoort gepland. Daar was de race altijd uitverkocht en was een groot succes. Daarom is de verrassing groot dat de race nu naar Assen verplaatst wordt. Directeur van circuitpark Zandvoort Eric Weijers is dan ook verrast. "Vooralsnog kunnen wij geen commentaar geven; de berichten die op internet circuleren zijn noch door A1 Grand Prix, noch door het TT-Circuit van Assen officieel bevestigd. Wanneer dit mogelijk gebeurt zullen wij uiteraard met een reactie komen."

Oppositie Spanje naar de rechter om abortuswet

De grootste oppositiepartij van Spanje, de conservatieve PP, stapt naar het constitutionele hof om de liberalere abortuswetgeving tegen te houden die de socialistische regering wil invoeren.

Dit heeft PP-leider Mariano Rajoy vandaag gezegd. Het linkse kabinet stemde donderdag in met een versoepeling van de abortuswet uit 1985, die de ingreep slechts in een paar uitzonderlijke gevallen toestond, bijvoorbeeld na verkrachting.

Als het aan de regering ligt, mogen voortaan vrouwen van 16 jaar en ouder tot de veertiende week hun zwangerschap laten afbreken. Als de moeder gevaar loopt of als de foetus is misvormd, mag abortus tot de 22e week. Blijkt de foetus ernstig of ongeneeslijk ziek, dan mag de vrouw ook daarna de ingreep ondergaan.

Naast de conservatieve oppositie ziet ook de Rooms-Katholieke Kerk in Spanje de liberalisatie niet zitten.

Oppositie Spanje naar de rechter om abortuswet  (foto: ANP)

Rag Doll Kung Fu voor een tijdje gratis

In de tijden van de huidig economische crisis blijf je telkens op je centjes letten. Misschien heb je daar last van of juist niet. Zo kun je enkele spellen niet kopen en dat is natuurlijk zonde. Denk maar aan Rag Doll Kung Fu, ook een game die je niet zo snel zal kopen als je krap bij kas zit. Oh, wacht. Rag Doll Kung Fu is tot en met 21 mei gratis te downloaden.

Onze submitter lordtebbybeer heeft tevens gemeld dat de game al vanaf de Amerikaanse PSN store te downloaden is. Voor nul komma nul nul nul euro. Dat is een toffe deal, nietwaar?

[Upd] Advocaat kiest voor België

De kans leek groot dat Dick Advocaat een contract ging tekenen bij de Belgische voetbalbond, maar de Nederlandse oefenmeester lijkt nu te twijfelen.

Advocaat is de enige kandidaat om de ontslagen Belgische bondscoach René Vandereycken op te volgen. Advocaat heeft echter bedenktijd gevraagd om tot de juiste beslissing te komen.

De Kleine Generaal bevindt zich naar eigen zeggen in dubio. "Als ik moest kiezen tussen Zenit en een ander clubelftal, had ik sowieso voor Zenit gekozen." Om die reden is Advocaat ook niet naar AZ of Ajax gegaan. De oefenmeester zou wel zijn benaderd. "Hier bij Zenit zijn zo veel mogelijkheden voor een trainer. Als ik voor België kies, dan kies ik voor een andere invulling van mijn leven."

Om het financiële plaatje draait het niet meer bij Advocaat. "Als ik voor het geld zou kiezen, zou ik bij Zenit moeten blijven. In België verdien ik stukken minder. De Rode Duivels trekken me aan door de vele mogelijkheden die de selectie herbergt. Ze zijn jong en ongelofelijk talentvol."

Update:

Dick Advocaat is zeer waarschijnlijk de nieuwe bondscoach van België. Dit heeft de trainer, die nu nog bij Zenit St. Petersburg de scepter zwaait, tegenover de VRT laten weten. "Ik heb voor België gekozen omdat er perspectief in die selectie zit", aldus de oefenmeester. "Ik geloof in de kwaliteit van de spelers. Ze zijn jong en talentvol. Ze missen nog wat brutaliteit, maar dat kan ik er wel inbrengen."

Advocaat maakt het seizoen in Rusland, dat nog tot december loopt, wel af.

FIA en FOTA zijn het nog niet eens

De internationale autosportbond FIA en de FOTA, de organisatie van Formule 1-teams, zijn het vandaag niet eens geworden over de budgetlimiet voor het seizoen van 2010. Dat verklaarde Max Mosley na afloop van het crisisberaad dat vandaag plaats vond in Londen.

Daarnaast maakte Mosley ook bekend dat Ferrari, dat afwezig was bij het crisisberaad, de reglementswijzigingen gaat aanvechten bij een Franse rechtbank. Dit doet het team omdat de FIA in Parijs is gevestigd en dus onder de Franse wet valt. Op deze manier wil het team afdwingen dat de wijzigingen terug worden gedraaid.

Het conflict gaat over de omstreden budgetlimiet die de FIA in heeft gesteld. Vrijwel alle teams zien geen heil in de huidige opzet, waarbij een limiet is gesteld van 45 miljoen euro. Vooral de topteams die jaarlijks honderden miljoen euro's in de sport stoppen zijn tegen.

De FIA wil fikse bezuinigingsmaatregelen door voeren om de sport interessant te houden voor nieuwe teams en sponsoren. Dit lijkt goed te lukken, want inmiddels zijn de nieuwe teams die mee willen gaan doen niet meer op twee handen te tellen.

Vandaag kondigde Lola nog officieel aan interesse te hebben en eerder deze week toonde Lightspeed interesse. De meest serieuze kandidaat is USGPE. Dit team heeft al bekend gemaakt deze winter te zullen gaan testen.

Bijna 400 bussen voor bekerfinale

Aanstaande zondag is het zover. Dan vindt namelijk de bekerfinale tussen sc Heerenveen en FC Twente plaats. Op die dag zullen in totaal 395 bussen naar De Kuip rijden. Het grootste gedeelte is afkomstig uit Enschede, namelijk 215. De overige touringcars zullen uit Heerenveen komen.

Daarnaast zullen uit zowel Heerenveen als Enschede ook nog acht treinen met supporters vertrekken. De twee ploegen zullen tijdens de bekerfinale door meer dan 18.000 fans worden gesteund.

Om het vervoer in goede banen te leiden, is besloten om de aanhang van FC Twente en sc Heerenveen niet op eigen gelegenheid naar de Kuip te laten reizen.

[Giro] Boasson Hagen wint zevende etappe

Edvald Boasson Hagen heeft de zevende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. Het was voor de Noor zijn eerste zege in een grote wielerronde. De wielrenner wist Robert Hunter en Pavel Brutt voor te blijven.

De rit van vandaag stond vooral in het teken van één beklimming. De afdaling was zeer gevaarlijk, omdat het erg slecht weer was. Alessandro Bertolini leek zich hier echter nauwelijks om te bekommeren en schoot van de berg af. Bovendien pakte hij al snel een voorsprong op het peloton.

Niet veel later kreeg Bertolini gezelschap van Robert Hunter, Pavel Brutt, Edvald Boasson Hagen en David Viganò. Andriy Grivko deed ook nog een poging om de kopgroep te bereiken, maar het gat tussen hem en de leiders stagneerde uiteindelijk op een halve minuut. In de slotfase van de rit probeerde Bertolini weg te springen, maar deze poging zou niet tot de winst leiden.

Het peloton had uiteindelijk 40 seconden achterstand op de winnaar van deze etappe. Matthew Goss was de sterkste in de meute en bleef Allan Davis voor. In de top van het algemeen klassement veranderde niet veel, waardoor Danilo di Luca ook morgen in het roze zal starten.


Uitslag zevende etappe:

#Naam rennerPloegTijd
1Edvald Boasson HagenTeam Columbia05:56,53
2Robert HunterBarloworldz.t
3Pavel BruttTeam Katyushaz.t
4Davide ViganòFuji-Servettoz.t
5Alessandro BertoliniDiquigiovanniz.t

Stand in het algemeen klassement:

#Naam rennerPloegTijd
1Danilo di LucaTeam LPR28:08,48
2Thomas LövkvistTeam Columbia+ 0,05
3Michael RogersTeam Columbia+ 0,36
4Levi LeipheimerAstana+ 0,43
5Denis MenchovRabobank+ 0,50

Kuyt: "We kunnen trots zijn"

Hoewel Liverpool nog een zeer geringe kans heeft om de Premier League te winnen, kijkt voormalig Feyenoorder Dirk Kuyt alweer vooruit naar volgend jaar.

Rivaal Manchester United moet nog één punt behalen en de titel is binnen. Kuyt ziet een eventuele tweede plaats voor Liverpool echter niet als een verloren seizoen. Volgens hem heeft Liverpool dit seizoen bewezen dat ze een oprechte titelkandidaat zijn geweest en dat ze in 2010 een zeer goede kans maken op de eindoverwinning.

Ook al zal er hoogstwaarschijnlijk geen zilverwaar aan verbonden zijn, Kuyt ziet vele positieve dingen in het seizoen 2008/2009. Zo heeft Liverpool in ieder geval het hele seizoen meegedaan om de titel. Ze zullen waarschijnlijk als tweede eindigen, iets dat sinds 2002 niet meer is gelukt. "Dit team kan trots zijn op zichzelf en op de manier waarop we hebben gespeeld dit seizoen. Wat er ook gebeurd in de laatste week, we kunnen ons hoofd hoog houden," vertelde de geboren Katwijker The Daily Mirror.

"We hebben de grootste teams, United en Chelsea, twee keer verslagen in de League." Hoewel hij erkent dat er te vaak gelijk is gespeeld in de thuiswedstrijden spreekt Kuyt vooral zijn vertrouwen uit in de groep. "We hebben een erg sterk geloof dat we kunnen behalen wat we willen, want de kwaliteit is er evenals de ontwikkeling."

De spits is daarbij zeer content met de contractverlengingen van enkele belangrijke spelers."We geloven allemaal dat we onderdeel zijn van iets groots."

Swords & Soldiers te downloaden

Nederlandse ontwikkelaar Ronimo Games, makers van de originele de Blob, is al een tijdje bezig met Swords & Soldiers voor WiiWare. Swords & Soldiers is een sidescrolling real-time strategy, waarin gestreden kan worden met drie verschillende stammen. De game heeft een flash-achtige stijl en probeert onder andere hiermee een nieuwe wending aan het RTS-genre te geven. De game is vandaag verschenen op WiiWare en is te downloaden voor 1000 Nintendo punten.

Kovalainen zet zinnen op Monaco

Heikki Kovalainen heeft tot dusver nog geen potten kunnen breken. De Fin, die in dienst van McLaren rijdt, kwam dit jaar nog niet tot een hogere finish dan de vijfde plaats. In Monaco denkt de coureur in elk geval een goede auto te hebben, dus hoopt hij op een goed resultaat.

"Ik ben vol vertrouwen dat we een goed pakket zullen hebben voor Monaco," aldus Kovalainen. "Hoewel je het niet aan het resultaat kan zien - ik moest vorig jaar vanuit de pitstraat starten - had ik vorig jaar een erg goede race op dit circuit en wist ik naar de achtste plek op te klimmen. Hopelijk verloopt de race dit jaar iets eenvoudiger."

"We zullen in Monaco met het KERS-systeem rijden, maar het is nog maar de vraag of we er andere wagens mee kunnen inhalen," ging de Fin verder. "Na de teleurstellende race in Spanje ben ik vastberaden om een goed resultaat te scoren."

Een Blob in screenshots

Nee, we hebben het vandaag niet over de Blob, maar over een Blob. In A Boy and his Blob moet je jouw Blob verschillende gekleurde bonen voeren waardoor hij verandert in een object. Op deze manier zal je je door het hele spel puzzelen. De game zal geen remake worden, maar is geïnspireerd op het origineel. De game zal ontwikkeld worden door Way Forward, makers van onder andere Contra 4. Vandaag hebben we wat screenshots voor jullie.








'Stop met het songfestival'

Uit een onderzoek van het televisieprogramma EénVandaag is gebleken, dat het overgrote deel van de Nederlanders (67 procent) niet wil dat ons land in 2010 deel gaat nemen aan het Eurovisiesongfestival. De resultaten van dit onderzoek zijn vandaag bekendgemaakt. 

Van de tienduizend mensen die deelnamen aan het onderzoek zei driekwart 'dat het geen zin meer heeft om mee te doen'. Maar waarom heeft dat dan geen zin meer? Omdat de Oost-Europese landen met elkaar samen zouden werken en hierdoor punten aan elkaar zouden geven, vertellen de ondervraagden. En áls Nederland dan volgend jaar toch weer mee zal doen, moet er niet te veel geld meer voor worden uitgegeven, blijkt uit het onderzoek. 

Toch is 44 procent van de ondervraagden het er over eens dat het nummer Shine wel een plaats in de finale had moeten krijgen.

En als tenslotte Nederland volgend jaar echt een poging gaat wagen, zouden we dat moeten doen met Lisa (X Factor) of Ilse DeLange, laten de ondervraagden weten. Ook de artiesten Anouk, Jan Smit en Frans Bauer werden vaak genoemd.

Columnist Driek Oplopers vindt Dré Hazes jr. in ieder geval ongeschikt: http://frontpage.fok.nl/column/9580/1

Referendum Curaçao rustig van start

Het referendum op Curaçao is vandaag rustig begonnen. Bijna 120.000 bewoners kunnen van acht uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds hun stem uitbrengen in 106 verschillende stembureaus.

Voor het referendum is een lange, hevige verkiezingsstrijd gevoerd, waardoor de angst voor verhitte gemoederen op de dag zelf groot is. Stagebureau Wereldstage heeft Nederlandse stagiairs zelfs aangeraden vrijdag extra op te letten, omdat het onrustig kon worden op straat.

Verder riep gezaghebber Lisa Dindial alle bewoners van het eiland op om geen rotzooi te trappen en de uitslag te respecteren. De politie gaf op donderdag aan "op alles voorbereid te zijn en onmiddellijk op te treden tegen iedereen die zich niet aan de wet houdt."

Eerste tracks en modes van Guitar Hero 5 bekend

Binnenkort mogen we weer een nieuwe Guitar Hero verwachten van Activision voor de homeconsoles. Guitar Hero 5 zal naast nieuwe nummers ook een paar nieuwe gameplaymodes met zich meebrengen. De tracks die Activision inmiddels heeft bevestigd zijn als volgt:
Johnny Cash - "Ring of Fire"
Santana - "No One To Depend On"
Bob Dylan - "All Along the Watchtower"
Tom Petty and the Heartbreakers - "Runnin' Down a Dream"
Vampire Weekend - "A-Punk"
The White Stripes - "Blue Orchid"
The Rolling Stones - "Sympathy for the Devil"
Kings of Leon - "Sex on Fire"
Stevie Wonder - "Superstition"

Daarnaast zal er ook nog een track van Iron Maiden bijzitten, het is nog niet bekend welke dit zal zijn.

Guitar Hero 5 zal ook een Partymode hebben, waarbij je een setlist samenstelt en gaat rocken. Vrienden kunnen midden in de song mee gaan doen en van instrument en/of moeilijkheidsgraad wisselen. Zo kan het zijn dat er vier leadguitars of drummers op het podium staan.
Daarnaast is er de Festmode, waarbij vier spelers lokaal of acht spelers online strijden om de hoogste score. Als je een noot mist, verlies je momentum. Om dat weer terug te verdienen, moet je 20 noten achter elkaar raken.

“If you played any of our previous games, getting into a game is kind of a pain especially with multiple people with different instruments. This is a perfect mode for parties. You can load up playlists with your favorite songs and just let that run and people can jump in when they want and the music never stops.”

McClaren: "We geloven er in"

Steve McClaren heeft laten weten dat FC Twente 'het geloof' heeft om prijzen te winnen. De oefenmeester van de ploeg uit Enschede liet dit, in aanloop naar de bekerfinale van aanstaande zondag, weten.

"Dat is cruciaal," liet McClaren in een reactie weten. "Door grote wedstrijden die we dit seizoen hebben gespeeld zijn we gegroeid. De halve finale tegen NAC was het schoolvoorbeeld. We kwamen achter, maar wankelden niet. We geloven er in elk geval in. Dat is heel belangrijk."

De Brit maakte ook een vergelijking met de start van het seizoen. Toen verloor FC Twente, in de derde voorronde van de Champions League, van Arsenal. "We begonnen heel goed, twintig minuten lang. Daarna vielen we terug. Niemand dacht dat we ook maar een kans hadden."

In de ogen van de oefenmeester is dat ook de reden om alsnog een prijs te winnen. "Dat helpt je steeds weer over een drempel. We hebben dit seizoen geleerd dat we kunnen winnen van Schalke 04, dat we mogelijkheden hebben tegen Manchester City. Dat is een proces dat spelers moeten doormaken."

Maar dat is in de ogen van McClaren niet het enige. "Ook vorig seizoen speelde FC Twente al heel goed. Bij mijn komst vond ik echter dat de club te veel afhankelijk was van één speler. Alleen Blaise N'Kufo maakte de goals. Daar hebben we met succes verandering in gebracht."

N'Kufo kon de woorden van zijn trainer alleen maar beamen. "Ik kan daardoor met iets minder druk spelen. Als er een fase is waarin ik niet scoor, zijn er genoeg andere jongens die dat doen. Een hele stap voorwaarts. Het elftal heeft dat ook nodig."

De aanvaller staat al zes seizoen bij De Tukkers onder contract. In 2004 speelde FC Twente de bekerfinale ook al. Destijds maakte N'Kufo ook al deel uit van de selectie. Uiteindelijk verloor de ploeg van FC Utrecht. "De teleurstelling is er nog steeds. Ik hoop dat we het zondag kunnen rechtzetten. Het moet er in zitten. Dit is misschien wel het sterkste elftal waarin ik al die jaren heb gespeeld."

Operatie voor Pieckenhagen

Martin Pieckenhagen moet onder het mes. De ervaren keeper van Heracles Almelo ondervindt namelijk hinder van zijn knie, waardoor een operatieve ingreep noodzakelijk is.

Pieckenhagen heeft namelijk een beschadigde meniscus en zal deze week worden geopereerd. Men verwacht dat het herstel van de doelman van Heracles Almelo ongeveer vijf weken gaat duren. Hierdoor kan de sluitpost gewoon aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen deelnemen.

Advocaten Klöden: "Er is geen bewijs"

De advocaten van Andreas Klöden hebben de uitkomsten van het onderzoek naar twee artsen, die in het verleden werkzaam waren bij T-Mobile, tegen gesproken. Dat onderzoek liet namelijk zien dat de Duitser in 2006 gebruik heeft gemaakt van bloeddoping.

"Tot op heden heeft niemand kunnen bevestigen dat Klöden doping zou hebben gebruikt," is in een officiële verklaring van de advocaten te lezen. "Ze zeggen dat het om een grondig onderzoek gaat, maar het zijn nochtans vage beweringen die niet hard gemaakt kunnen worden."

[Upd] Leraar mishandelt gehandicapte (14)

Een leraar van een school voor speciaal onderwijs in het Belgische Hoegaarden heeft zijn woede afgereageerd op een 14-jarige gehandicapte leerling. De leraar, die les geeft in metselen, stak het hoofd van de jongen in een emmer cement en sleepte hem vervolgens over de grond. Een medeleerling heeft alles vastgelegd op zijn mobiele telefoon.

Op de beelden is te zien dat de leerkracht als een razende tekeer gaat tegen de jongen. Klasgenoten van de leerling vertellen dat de leraar de jongen duidelijk wilde maken wat een 'stom kieken' hij was. De tranen en het gesmeek van de jongen om te stoppen hielpen niet, de leraar ging gewoon door waar hij mee bezig was.

De school is gestart met een tuchtonderzoek en ook het gerechtshof van Leuven komt in actie. De leraar werd vandaag op school verwacht voor een goed gesprek met de directie. Hoe het met de 14-jarige gehandicapte jongen gaat is onbekend.

Hier zijn enkele screenshots uit het bewuste filmpje te zien.

Update 17:12:

Het filmpje is inmiddels verschenen op Dumpert.

Met dank aan BeRugby en drjacklenl voor de submit.

Spoorloos vindt moeder na 64 jaar

Het KRO-programma Spoorloos is erin geslaagd na bijna 64 jaar een vrouw op te sporen. De vrouw, moeder van ene John, werd voor het laatst door haar zoon gezien op 25 mei 1945 toen zij haar woning verliet na een ruzie, zo meldt Spoorloos vandaag.

Johns ouders kregen ruzie toen zijn vader terugkeerde naar Nederland na zijn tewerkstelling in Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Moeder zou de kinderen tijdens zijn afwezigheid hebben verwaarloosd en ook niet trouw zijn gebleven aan haar echtgenoot. John was in 1945 vijf jaar oud en zag zijn moeder nooit meer na de ruzie. Ook hoorde hij niets meer van haar. Dat begon te knagen, waarop hij dit jaar de hulp van het programma inschakelde. De vrouw werd gevonden in Zwitserland, aldus de KRO.

De uitzending van Spoorloos is op maandag 18 mei rond 21.10 uur op Nederland 1.

Vader regelt ontmaagding 14-jarige zoon

Een 42-jarige Pool uit het Engelse Nottingham reed met zijn zoon langs een straat met prostituees. Zijn zoon mocht vervolgens iemand uitkiezen voor zijn ontmaagding. Volgens zijn vader kon hij zo leren om seks te hebben. Helaas voor de Pool koos zijn zoon een undercover politieagente. De 42-jarige Pool kreeg een voorwaardelijke celstraf voor zijn cadeau aan zijn zoon.

De vader werd aangeklaagd wegens uitlokking van seks tussen een vrouw en een minderjarig kind. Vandaag besloot de rechter in Nottingham de vader een voorwaardelijke straf van 10 maanden te geven. De rechter vond dat de vader het niet verkeerd bedoelde en niet de bedoeling had om zijn zoon schade te berokkenen.


Vader regelt ontmaagding 14-jarige zoon (foto: DAG)

PVV: Schaf dat België toch af

Het is dramatisch gesteld met het imago van België. Zo concludeert de PVV op basis van een aantal internationale rapporten. Zo oordeelt de Eastwest Global Index, een index die landen beoordeelt op het beeld dat er in grote media van hen geschetst wordt, dat het imago van België nog slechter is dan dat van pak 'm beet Libië. Van de 200 beoordeelde landen staan onze Zuiderburen op een schamele 152e plek. Ter vergelijking, Nederland vinden we terug op plek 35.

Voor de PVV is dit reden genoeg om opnieuw op te roepen tot een ontbinding van België en een hereniging van Nederland en Vlaanderen. "De Partij voor de Vrijheid vraagt Minister-President Balkenende actief mee te werken aan het opheffen van België, zodat Vlaanderen en Nederland kunnen worden herenigd', stelt de partij op haar website. "België is bijna verleden tijd. Mooi!" Vindt Geert Wilders. "De toekomst is aan het onafhankelijke Vlaanderen dat zich in een federatie verbindt met Nederland. Daarom moeten we een ambassadeur hebben bij onze partner Vlaanderen en niet bij het bijna-stervende België."

Hoe vurig de wens van de PVV ook is, of het ooit zal komen tot een ontbinding van België is natuurlijk nog maar de vraag. In 2007 laaide de discussie over een mogelijke ontbinding van België weer op toen het formeren van een nieuw kabinet extreem lang op zich liet wachten. Uit een enquête die de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws toen uit liet voeren kwam naar voren dat bijna twee op de drie Vlamingen (63 procent) verwacht dat België op den duur uit elkaar valt. Bijna de helft (44 procent) wenst dat ook zelf.

DAG onderzocht in november 2007 hoe de Nederlanders staan tegenover een eventuele samenvoeging van Nederland en Vlaanderen. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat 45% van de Nederlanders eenwording met Vlaanderen een goed idee vindt.

Dreigmail aan koningin gericht

Omroep Brabant heeft een dreigmail ontvangen die aan koningin Beatrix gericht is. De afzender van de mail houdt Beatrix verantwoordelijk voor de dood van miljoenen Irakezen en Afghanen. Omroep Brabant heeft de mail doorgestuurd aan de politie. De afzender is volgens de politie een 'gestoorde man', die vaker dit soort mails stuurt. In verband met de gebeurtenissen op Koninginnedag neemt de politie de zender van de mail serieus. Normaal zouden ze er niet zoveel aandacht aan besteden.

De kop van het bericht luidt: 'Vernietig Beatrix en Bilderberg'. De afzender verwijst verder naar Shell, de oorlogen in Afghanistan, Irak en Argentinië. Koningin Beatrix staat op de gastenlijst van de Bilderbergconferentie, die donderdag begint in Athene in Griekenland. Dat is een conferentie waarop wereldleiders en belangrijke zakenmensen van gedachten wisselen. Waarover wordt altijd angstvallig geheim gehouden. Prins Bernhard stichtte de conferentie in 1948 in Arnhem. Of Beatrix dit jaar bij de conferentie aanwezig is, is niet bekend.

Volgens strafrechtdeskundige Theo de Roos van de Universiteit van Tilburg kan de man worden vervolgd voor bedreiging of belediging van het staatshoofd.

Met dank aan retuow82 voor de submit.

Wellicht vervolg op E.T.

Er komt misschien een vervolg op de film E.T.: The Extra-Terrestrial uit 1982. Regisseur Steven Spielberg en actrice Drew Barrymore zijn in gesprek over een mogelijk vervolg. Voor het vervolg moet er een hoog budget beschikbaar zijn om mee te kunnen tellen met de andere films. Spielberg hoopt hiermee op een blockbuster.

In het eerste deel betekende E.T. de grote doorbraak voor actrice Drew Barrymore, Gertie in de film, toen ze zes jaar was. Een mogelijk plot voor het vervolg is dat E.T. terugkeert naar aarde om de inmiddels volwassen geworden Gertie opnieuw te ontmoeten. Het echte plot is nog niet bekend, maar Spielberg heeft, volgens Starpulse, een geweldig idee voor een tweede film. Barrymore en Spielberg willen alleen de film maken als ze het samen mogen maken.


Trailer van de eerste E.T. film uit 1982

Moederverwendag

“Schat, ben je wakker?”
“Mmm, nee.”
“Het is zeven uur schat.”
“Mmm….. Godver, nu wel natuurlijk. Waat! Zeven uur! Ben je niet goed wijs! Ben je soms geil! Ik heb nog alleen maar een ochtenderectie hoor! Zeven uur!” Hoofdschuddend draai ik me om. Met de bedoeling verder te gaan slapen.
“Nee schat,” houdt mijn vrouw aan, “je weet toch wat voor dag het vandaag is?”

'Genetisch verbeteren mens morele plicht'

Volgens de Britse bio-ethicus John Harris van de Universiteit van Manchester is het kunstmatig genetisch verbeteren van de mens een morele plicht. Harris: "Net als we preventie, vaccinatie, medicatie en educatie belangrijk vinden om de mens beter te laten functioneren, zo is het ook onze morele plicht om de mens te verbeteren waar dat kan."

Om de standpunten van Harris te ondersteunen schreef hij het boek: Enhancing Evolution; The Ethical Case for making Better People. Als we betere mensen willen en we moeten wachten op de evolutie en natuurlijke selectie, dan gaat dat duizenden jaren, zo niet honderdduizenden jaren duren - als dat al gebeurt aldus Harris.

In de afgelopen uitzending De evolutie revolutie van het bekroonde documentaireprogramma Tegenlicht deed Harris zijn boekje verder open. Bekijk hier de uitzending via Uitzendinggemist.

Episodische content legt Telltale geen windeieren

De Californische studio Telltale, ondertussen alweer vijf jaar oud en ontstaan uit ex-LucasArts medewerkers, heeft bekend gemaakt dat ze ondertussen al meer dan een miljoen spellen hebben verkocht. Telltale is vooral bekend van de episodische series Sam & Max en Wallace & Gromit.

Het bedrijf besloot vijf jaar geleden na oprichting zich volledig te richten op het episodisch uitbrengen van spellen, in plaats van veel tijd besteden aan de ontwikkeling van grote AAA-titels. Het is een goede strategie gebleken, want via kanalen als Steam en WiiWare is het bedrijf dus nu al de grens van een miljoen verkochte exemplaren over.

"It used to be we only made two or three games a decade. At Telltale, we release a new game every month, which fosters greater creativity with the teams, and the customers get to enjoy more content on a regular basis.” aluds oprichter van Telltale Kevin Bruner.

Telltale zit ondertussen niet stil en zal de meest recente serie van Wallace & Gromit binnenkort uitbrengen op XBLA. Ook zijn ze van plan tijdens de aankomende E3 een nieuwe serie van dezelfde serie te tonen.


Nederland onder 17 in EK-finale

Nederland staat weer eens in de finale van een Europees Kampioenschap. Het Nederlands elftal onder 17 won in de halve finale van Zwitsterland.

Voor de tweede keer in de geschiedenis staat het Nederlands elftal onder 17 jaar in de finale van het Europees kampioenschap. Coach Albert Stuivenberg en zijn team versloegen Zwitserland met 2-1. Shabir Isoufi en Luc Castaignos scoorden voor rust voor Nederland. Na de pauze maakte Janick Kamber de Zwitserse treffer.

Vlak voor het eindsignaal had Zwitserland nog een enorme kans op de gelijkmaker. Even stokte de adem, maar een seconde later buitelden de Nederlandse spelers over elkaar heen. "De ontlading, de opluchting en de blijdschap was enorm", beschrijft Stuivenberg op de KNVB-site. "Ook op de bank. Sommigen van ons zijn volgens mij tien jaar ouder geworden tijdens die laatste minuten. Maar het resultaat mag er zijn. We hebben iets geweldigs bereikt."

In de finale staan de jonge mannen van Stuivenberg tegenover de winnaar van de andere halve finale tussen gastland Duitsland en Italië. Die wedstrijd vindt later vandaag plaats.

Christelijke school schorst homoseksuele leraar

De School met de Bijbel in de Gelderse plaats Emst heeft een leerkracht op non-actief gesteld nadat hij had meegedeeld dat hij homoseksueel is. Het bestuur van de christelijke basisschool vindt dat de geaardheid van de docent op gespannen voet staat met de grondslag en doelstellingen van de school en dat zijn dienstverband daarom niet kan worden voortgezet.

Dat staat in een brief van het schoolbestuur aan de ouders van de leerlingen die Omroep Gelderland vrijdag heeft gepubliceerd. Een woordvoerder van de school bevestigde dat de leerkracht momenteel niet werkt, maar benadrukte dat van ontslag geen sprake is. De school praat met de docent over een mogelijke oplossing, aldus de zegsman. Verder wilde hij niet op de kwestie ingaan.

Adelaar volgt Booy op bij Sparta

Na een lange en moeizame zoektocht is Sparta Rotterdam er uiteindelijk toch in geslaagd een nieuwe trainer aan te stellen voor komend seizoen. De Rotterdammers melden dat Frans Adelaar in het seizoen 2009/2010 de scepter zal zwaaien op Het Kasteel, waar hij de vertrekkende Foeke Booy opvolgt.

Adelaar, die voor twee seizoenen heeft getekend bij Sparta, was het afgelopen seizoen trainer van FC Volendam. Na een spannende strijd degradeerde de Utrechter op de laatste speeldag van het huidige seizoen naar de Jupiler League met de club uit het palingdorp. Ondanks de degradatie oogstten Adelaar en Volendam veel lof in Nederland vanwege de aanvallende speelwijze.

In het verleden was Adelaar coach van GVVV, FC Utrecht, Akratitos FC, De Graafschap en ADO Den Haag. Op maandag 22 juni zal hij voor het eerst de groepstraining leiden bij Sparta.

[IndyCar] Doornbos terug op het circuit

Coureur Robert Doornbos is donderdag voor het eerst sinds zijn twee crashes in de trainingen in Indianapolis vorige week weer in actie gekomen. De Newman/Haas/Lanigan-coureur was nog niet meteen op snelheid, want hij kwam pas tot een 27e tijd in de training.

In die training was Mario Moraes de snelste met 222,739 mijl per uur. Doornbos kwam tot slechts 218,429 mijl per uur, terwijl Graham Rahal met 221,311 en een achtste plaats de potentie van de auto toonde. "Het was goed om weer in de auto te zitten, weer aan het werk," meldt de Nederlander op zijn site. "Het was verschrikkelijk om andere rijders op de baan te zien, terwijl ik in mijn bus zat."

"Jammergenoeg kenden we vandaag een slechte dag. We lijken met de setup van de auto de verkeerde kant op te gaan en daardoor heb ik niet genoten van het rijden van de auto. De wind was vandaag wel wat tricky. De snelheid zit absoluut in de auto, want we hebben al er al in de top elf mee gestaan. We moeten het weer vinden, want het zit wel in de auto. We gaan er vannacht hard aan werken en hopelijk hebben we morgen een betere dag."

Hamilton is politieke spelletjes in F1 zat

McLaren-coureur Lewis Hamilton zegt even genoeg te hebben van de Formule 1. De Brit is de politieke spelletjes die in de sport worden gespeeld zat.

Eerder dit jaar kwam hij in opspraak toen hij loog tegen de stewards in Australië. Dit kwam sportief directeur Dave Ryan op ontslag te staan en McLaren werd uit de uitslag in Melbourne geschrapt. "Ik weet dat het verkeerd is wat er in Australië is gebeurd, maar sindsdien voel ik me als iemand die onterecht in de gevangenis is beland," meldt de teleurgestelde Brit in The Times.

"Ik voel me lamslagen door alles wat er speelt. Ik ben niet in deze sport gekomen om politiek te bedrijven, maar om te racen. Het heeft me een deel van het plezier dat ik in het rijden in de Formule 1 heb, ontnomen. Ik had nooit gedacht dat er zoveel politiek zou zijn. Het neemt zoveel tijd in beslag. Helaas is dit de manier waarop de Formule 1 werkt. In de lagere raceklasses was het echter veel fijner. Daar is iedereen er puur en alleen om te racen," aldus de wereldkampioen die in 2009 negen punten heeft verzameld.

Uitstoot broeikasgassen in EU afgenomen

De uitstoot van broeikasgassen in de Europese Unie is in 2008 met 3 procent gedaald ten opzichte van 2007, zo blijkt uit cijfers van de EU-landen die de Europese Commissie vandaag bekendmaakte. Het gaat om uitstoot van bedrijven die zijn aangesloten bij het EU-handelssysteem in emissierechten.

Eurocommissaris Stavros Dimas (Milieu) zei dat deze daling gedeeltelijk te danken is aan bedrijven die maatregelen hebben genomen tegen de uitstoot wegens de hoge prijzen voor koolstofdioxide die tot het begin van de economische crisis aanhielden.

De uitstoot van broeikasgassen is in Nederland echter toegenomen.

  De uitstoot van broeikasgassen is gedaald. (foto: ANP)

Rotzooitrappers voortaan heel weekend in de cel

Geweldplegers die in het weekeinde worden aangehouden omdat ze rotzooi hebben geschopt op het Leidse- of het Rembrandtplein in Amsterdam moeten het hele weekeinde in de cel blijven.

De hoofdstad wil dit zogeheten weekendarrangement in navolging van andere steden in het land invoeren. Een woordvoerder van de politie bevestigde vandaag een bericht hierover in Het Parool.

Volgens de zegsman gaat deze maatregel er absoluut komen, maar wordt momenteel nog met de gemeente en het stadsdeel Centrum gesproken over hoe dit alles in de praktijk kan worden uitgevoerd. Het weekendarrangement maakt deel uit van het plan om het geweld op de bekende uitgaanspleinen in de stad tegen te gaan.

MVV heeft weer problemen met uitbetalen salarissen

MVV kan wederom de salarissen niet op tijd betalen. Voorzitter Joseph Goumans gaf donderdagochtend op trainingscomplex Klein Geusselt uitleg aan een ongeruste spelersgroep, die had aangedrongen op zijn komst.

MVV heeft dit seizoen vaker moeite gehad met het uitbetalen van de salarissen. Rond de winterstop kregen de spelers te laat hun loon. De Maastrichtse clubleiding heeft de selectie nu verzekerd dat iedereen begin volgende week zijn geld zal hebben gekregen.

Vice-voorzitter Hub Knops geeft toe dat de club problemen heeft met uitbetalen. MVV heeft een directe schuld van acht ton en zit zeer krap in de liquide middelen. "Wij moeten ook wachten op sponsors die te laat of helemaal niet betalen. We willen niet te fel aandringen op dat geld, want je wilt die graag binnenboord houden", aldus Knops tegenover De Limburger.

De Haan: "Een club sluit ik niet uit"

Nog even en dan zit het dienstverband van Foppe de Haan bij de KNVB erop. Voor de 65-jarige Fries is het jeugdtoernooi in het Franse Toulon zijn laatste klus als supervisor.

Maar wat gaat De Haan doen na 1 juli, wanneer zijn contract afloopt? "Een club sluit ik niet uit, maar dan moet het wel iets heel moois zijn", aldus de Fries in een interview op OnsOranje.nl.

Helemaal niks doen is De Haan niet van plan. De voormalig trainer van sc Heerenveen zou graag voetbal en andere zaken willen gaan combineren. "Ik ga in ieder geval niet rentenieren. Wel wil ik meer aandacht aan mezelf schenken. Meer tijd vrijmaken voor andere leuke dingen", aldus De Haan.

'NEC wil KV Mechelen-spits Vleminckx'

KV Mechelen-aanvaller Björn Vleminckx heeft zich in de kijker gespeeld van NEC, zo meldt het Belgische Sportwereld.

Vleminckx scoorde dit seizoen twaalf keer namens Malinwa in de Jupiler Pro League en heeft ook de belangstelling getrokken van Standard Luik en AA Gent. Daarnaast zou de 23-jarige spits worden gevolgd door clubs uit Duitsland.

Het zal voor NEC dan ook lastig worden Vleminckx, die bij Mechelen een contract heeft tot medio 2011, aan te trekken. Daar de Nijmegenaren volgend seizoen geen Europees voetbal spelen, zijn ze in het nadeel ten opzichte van eerdergenoemde Belgische clubs.

Vleminckx zal na de bekerfinale van 23 mei duidelijkheid gegeven over zijn toekomst. KV Mechelen speelt op die dag tegen Racing Genk in de strijd om de Beker van België.

Fietsers het beste af in Arnhem

Voor een lekker stads fietstochtje moet je in Arnhem zijn, volgens de Fietsersbond. De Gelderse hoofdstad doet het meest aan klachten die fietsers hebben over fietspaden. In twee jaar tijd heeft de gemeente ongeveer honderd klachten ontvangen: 91 procent daarvan is verholpen.

En dat is het hoogste percentage in heel Nederland. Verkeerswethouder Cees Jansen krijgt op het fietspad langs de IJssellaan, waar veel over geklaagd is, een pluim uitgereikt door de directeur van de Fietsersbond; Hugo van der Steenhoven.

Inboedel failliet Arrow te koop

Nog een studiomeubel nodig? Of een satelliet gestuurde klok? Of een koffieautomaat 'Necta' waar wat beroemdheden bij gestaan hebben? Dan is dit je kans. Daanveilingen is momenteel de complete inboedel van het failliete Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock aan het veilen. Ook staan de contracten met kabelmaatschappijen en de vergunning om op de AM 828 uit te zenden op de site.

De curator van het bedrijf heeft de veiling opgezet. Tot maandag kan er nog geboden worden.

Arrow werd begin deze maand failliet verklaard. Het bedrijf heeft nog een betalingsachterstand van een kleine 9 miljoen bij de overheid voor het gebruik van FM-vergunningen.

[Giro] Astana schrapt sponsor van shirt

De wielerploeg Astana kampt met grote financiële problemen. De sponsoren hebben al maanden niet aan hun verplichtingen voldaan, waardoor het geld bij de ploeg bijna op is. Daarom zijn de renners in de zevende etappe van de Giro van start gegaan in een shirt waarop Astana bijna niet te zien is.

Kopmannen zoals Alberto Contador en Levi Leipheimer wachten al maanden op hun salaris. Uitzondering hierop is Lance Armstrong die gratis fietst. Met de actie van vandaag willen de renners duidelijk maken dat het menens is. Ook omdat er geruchten de ronde doen dat Alexander Vinokourov terug wil keren bij de ploeg, maar ploegleider Johan Bruyneel wil daarvan niets weten.

Kettingbotsing A4 bij Hoofddorp

De rijksweg A4 bij Hoofddorp richting Den Haag is vanmiddag afgesloten na een kettingbotsing, meldt de ANWB. Volgens het Korps Landelijke Politiediensten zijn zes personenauto's bij het ongeval betrokken en is er een gewonde.

De A4 is ter hoogte van Hoofddorp richting Den Haag volledig afgesloten, wat lange files voorspelt voor de vrijdagmiddagspits. Verkeer krijgt het advies om te rijden via de A44, N44 en de A12. In tegengestelde richting staat een lange file door kijkers naar de andere rijbaan.

FOK! Gouden Schoen-verkiezing Finale

schoen
Deze week zijn de play-offwedstrijden voor de Europa League en worden er duels om promotie en degradatie gespeeld.

Om alle spanning wat te doorbreken worden er aantal verkiezingen gehouden. Eén daarvan is de FOK! Gouden Schoen-verkiezing! Welke speler vond jij in 2009 het beste presteren? De nominatieronde is inmiddels geweest en we zijn nu toe aan de finale. Ga naar FOK!sport  om te zien hoe jij je stem kan uitbrengen op de finale.

Het laatste sportnieuws vind je natuurlijk op FOK!sport!

Talpa-programma verkocht aan BBC

Talpa heeft een programma-idee verkocht aan de BBC. De BBC zendt het programma uit onder de naam 'Guesstimation', in Nederland zond RTL4 het uit als 'Postcode Loterij: Wat schat je?'. The National Lottery heeft zich aan de Engelse versie verbonden.

In het programma komen vragen aan bod als: wat is de totale lengte bloedvaten in het lichaam van een volwassen persoon met een gemiddeld postuur? Hoeveel ballonnen heb je nodig om een meisje op te tillen? Hoeveel mensen passen in een kubus van twee bij twee meter?

Hetzelfde programmaformat werd eerder dit jaar verkocht aan het Midden-Oosten. De BBC gaat het acht-delige programma komende zomer primetime uitzenden op zaterdagavond.

Grinham naar laatste acht Texas

Natalie Grinham is zonder noemenswaardige problemen doorgedrongen tot de kwartfinales van de Texas Open 2009 in het Amerikaanse Plano. De 31-jarige Nederlandse, tijdens het zogenaamde WISPA Gold toernooi als vierde geplaatst, rekende in haar openingspartij af met Sarah Kippax.

De Almeerse had alleen in de derde game geduchte tegenstand van de Engelse qualifier. Na 27 minuten was het pleit reeds beslecht: 11-8, 11-4, 12-10.

In de volgende ronde van het met ruim veertigduizend euro gedoteerde proftoernooi moet Grinham het nu opnemen tegen Alison Waters. De Engelse international, de nummer zes van de wereld en de plaatsingslijst, was in de eerste ronde ook duidelijk een maatje te groot voor haar tegenstandster. De Australische Kasey Brown moest er na veertig minuten aan geloven: 6-11, 7-11, 4-11.

Man smeert ijs op huis ex-vriendin

Ruzie maken met je ex-vriend kan ook zoetigheid opleveren. Maar of een bewoonster van een huis aan het Branderspad in Tegelen daar blij mee was, is maar de vraag. Na een ruzie met haar vriend van 22 uit Roermond kwam de vriend naar haar huis met ijs.

Hij besmeurde vervolgens de gevel en de ruiten van het huis met ijs. Toen de gebelde politie later kwam, verscheen de Roermondenaar opnieuw. Omdat hij niet uit eigen beweging mee ging naar het bureau voor verhoor, werd hij geboeid afgevoerd.

De man is later weer vrijgelaten.

Militair vecht in roze boxershort

De 19-jarige soldaat Zachary Boyd lag in Afghanistan lekker te slapen, toen hij in allerijl naar het front werd geroepen. Hij wist nog snel zijn helm en geweer mee te grissen, maar meer zat er ook niet in. Dus stond hij in een rood T-shirt, een roze onderbroek en op badslippers de Taliban te bestrijden.

Een persfotograaf greep het moment en een dag later sierde Boyd in zijn 'I love New York'-boxershort de voorpagina van The New York Times.

De ouders van Boyd zeggen dat ze niet meer bijkwamen van het lachen. Papa Boyd op radiostation WBAP: "Ik zag z'n roze onderbroek en heb vijf minuten in een scheur gelegen. Ik wist wel dat Zachary een boxershorts-type was, maar een roze?"


Militair vecht in roze boxershort  (foto: DAG)

Nieuw groot offensief in Uruzgan

Nederlandse militairen zijn met Afghaanse en Australische collega’s een nieuw offensief begonnen in de Afghaanse provincie Uruzgan. Bronnen in Den Haag bevestigen een bericht dat de Wereldomroep hierover vandaag bracht.

Woensdag vielen de troepen het Dohrafshan-gebied binnen, ten noorden van Tarin Kowt. De operatie richt zich op de zogeheten Westbank, een gebied van circa tien bij vier kilometer dat nooit geheel onder controle is geweest.

Aan de operatie zouden enkele honderden Nederlandse militairen deelnemen. Net als bij eerdere offensieven is geprobeerd om vooraf contact te leggen met lokale leiders om eventueel verzet te voorkomen, meldde de Wereldomroep. Het ministerie van Defensie wil niet op het nieuws reageren. Dat gebeurt volgens een woordvoerder nooit bij lopende operaties.

Lekkere man? Grotere tieten!

Push-up beha's met water, gel of zelfs met een pompje: tegenwoordig kijkt niemand er meer van op. Toch heeft lingeriefabrikant Lisca een innovatieve beha bedacht die binnenkort op de markt komt. De beha duwt de borsten omhoog wanneer de lichaamstemperatuur stijgt.

Dat werkt als volgt: als de vrouw een mooie man ziet of seksueel opgewonden raakt, stijgt de lichaamstemperatuur iets. In de cups zit speciaal schuim, dat uitzet als de lichaamstemperatuur stijgt. De borsten worden hierdoor tegen elkaar aan gedrukt en een niveautje hoger getild. Wanneer de vrouw weer 'afkoelt' krimpt het schuim weer en loopt ze rond met een optisch cupmaatje kleiner.

De lingeriefabrikant ontdekte het effect toevallig, toen zij een beha wilden maken die zich aan kan passen aan het weer. De Smart Memory Bra, zoals ie gaat heten, komt deze zomer op te markt en gaat naar verwachting ongeveer 25 pond kosten. De beha zal voorlopig alleen nog in Engeland verkrijgbaar zijn.

'Bourdais zit op schopstoel bij STR'

Coureur Sébastien Bourdais lijkt zijn langste tijd te hebben gehad bij het Formule 1-team van Scuderia Toro Rosso. De Fransman die naar eigen zeggen worstelt met de STR 4 wordt dit seizoen regelmatig om de oren gereden door zijn rookie-teamgenoot Sébastien Buemi.

Buemi heeft in de eerste vijf races van het seizoen drie punten verzameld, terwijl Bourdais er nog maar één heeft. Vorig jaar werd de Fransman ook al op behoorlijke achterstand gezet door Sebastian Vettel die 35 punten haalde en de Grand Prix van Italië won. Bourdais kwam dat seizoen tot maar vier punten voor het Italiaanse team.

Een van de namen die de ronde doet om Bourdais op te volgen, is die van Giorgio Pantano. De Italiaan reed in 2004 in de Formule 1 voor het team van Jordan, maar kon toen geen potten breken. Sindsdien heeft hij progressie geboekt met de titel in de GP2 vorig seizoen tot gevolg. De 30-jarige coureur zou dit jaar uitkomen in Renault Eurocup series, maar zou zijn debuut daar nu uitgesteld hebben.

VVV grootverdiener bij uitreiking Gouden Stieren

Gisteravond zijn er op initiatief van de Coöperatie Eerste Divisie Gouden Stieren uitgereikt. De beste sportieve prestaties in de Jupiler League worden zo beloond.

Grote winnaar was VVV uit Venlo dat met topscorer Sandro Calabro, trainer Jan van Dijk en beste speler Keisuke Honda drie stieren mee naar huis mocht nemen. AGOVV-speler Dries Mertens werd verkozen tot het beste talent uit de Jupiler League.

VVD wil de strijd aangaan met PVV

Mark Rutte, leider van de VVD, geeft toe fouten te hebben gemaakt waardoor het nu niet al te best gaat met de partij. In een interview met het AD zegt Rutte dat hij zichzelf met de laatste verkiezingen is kwijtgeraakt. "Ik zag mezelf op televisie steeds meer politicus worden. Ik praatte opeens langzaam, ik wapperde niet meer met mijn handen", aldus de politicus.

De VVD-leider zegt één cruciale fout te hebben gemaakt: er is tijdens de laatste campagne te weinig aandacht besteed aan immigratie en integratie. Als het huidige kabinet de volledige vier jaar blijft zitten, zijn er in 2011 weer verkiezingen. Volgens Rutte komt de VVD dan sterker terug dan ooit: "Mentaal is mijn afrekenmoment in 2011 bij de landelijke verkiezingen. Dan zal ik als dominante kracht terugkeren in de Kamer."

De 'nieuwe Rutte' zoekt de confrontatie op met de PVV en in het bijzonder Geert Wilders. Hij zou graag het integratiedebat met Wilders aangaan. Want het groot aantal zetels in de peilingen heeft de PVV volgens Rutte namelijk niet te danken aan een sterke partij, maar aan 'een Amsterdamse rechter die hem gaat vervolgen en een Britse regering die hem de toegang weigert.'

De VVD staat er slecht voor in de peilingen, maar Rutte heeft er vertrouwen in weer kiezers achter zich te scharen. Ook de VVD-achterban blijft vertrouwen houden in Rutte.

'Ook BMW verlaat Formule 1'

Volgens de laatste geruchten wil ook BMW Sauber dreigen om volgend seizoen de Formule 1 verlaten. Teambaas Mario Theissen hintte hier in Barcelona al naar. Mocht het team er uit stappen, dan volgt het Ferrari, Red Bull Racing, Renault en Toyota in het missen van de deadline voor inschrijving.

Renault-woordvoerder Jean-Francois Gaubet gaf hierover gisteren een hint. "Ieder van ons, Mercedes, Toyota, BMW, Renault en Ferrari, zit op een lijn," zei de Fransman. Opvallend is dat hij Mercedes hierbij noemt, terwijl McLaren zich nog niet terug wil trekken uit de sport. "We hebben nog tot 29 mei om ons in te schrijven voor het kampioenschap van 2010 en zolang de reglementen blijven zoals ze nu zijn, schrijven we ons niet in."

Daarom spreekt FIA-president Max Mosley vandaag met de organisatie van Formule 1-teams FOTA om tot een akkoord te komen over alle wijzigingen in de Formule 1.

Mosley spreekt FOTA vandaag

Max Mosley heeft voor vandaag (vrijdag) een crisisberaad belegd om de omstreden budgetlimiet te bespreken. Op het vliegveld van London Heathrow zal de FIA samen met de Formule 1-teams de problematiek bespreken. Naast de FIA en de FOTA zal ook Berrie Ecclestone van de partij zijn.

Met het crisisoverleg wil Mosley voorkomen dat teams als Ferrari en Renault de Formule 1 de rug toekeren. De teams zijn het niet eens met het voorgestelde plan om een maximaal budget in te stellen van 45 miljoen euro per jaar. ”Als de regels van de FIA niet worden herzien, hebben we geen andere keus dan ons aan het einde van dit seizoen terug te trekken uit het wereldkampioenschap Formule 1,” aldus Renault’s teambaas Flavio Briatore.

Goudkoortsveiling.nl moet stoppen

De website Goudkoortsveiling.nl moet stoppen. Minister Hirsch Ballin van Justitie schrijft vrijdag aan de Tweede Kamer dat de online veiling  te ondoorzichtig is en te veel lijkt op een kansspel. Hij komt hiermee naar aanleiding van Kamervragen van ChristenUnie-parlementariër Anker.

Op Goudkoortsveiling.nl worden onder meer auto’s, laptops en flatscreen-tv’s geveild. Maar het werkt anders dan een gewone online veiling: gebruikers betalen om een bod uit te mogen brengen.

Elk bod ligt standaard 1 eurocent hoger dan het vorige bod. De eindprijs komt daardoor altijd vrij laag uit, maar omdat je moet betalen om te mogen bieden lijkt het op een kansspel.

De site moet daarom uit de lucht, want de beheerder van Goudkoorts.nl heeft geen kansspelvergunning en bovendien zijn online kansspelen in Nederland sowieso nog verboden. Hirsch Ballin dreigt met een rechtszaak als Goudkoorts de activiteiten niet staakt.

Jaloerse Thaise bijt penis vriend af

Een Thaise vrouw heeft uit jaloezie de penis van haar Belgische vriend er bijna afgebeten. Artsen in het ziekenhuis zijn er in geslaagd het geslachtsorgaan te redden.

Het incident vond plaats in de Thaise toeristische kustplaats Pattaya. De vrouw was woedend geworden toen ze erachter kwam dat haar 56-jarige vriend de lakens had gedeeld met een andere Thaise. De twee maakten ruzie terwijl ze seks hadden en vervolgens beet ze in zijn geslachtsorgaan.

De politie is naar de vrouw op zoek. Het is nog niet duidelijk of de Belg zijn vriendin wil aanklagen. Het slachtoffer wilde geen verklaring afleggen aan de media, vertelde het ziekenhuis in Pattaya.

[NHL] Uitslag Bruins - Hurricanes

De Carolina Hurricanes hebben verrassend de Boston Bruins uitgeschakeld en een plaats in de Eastern Conference-finale afgedwongen. In de extra tijd maakte Scott Walker, die volgens velen eigenlijk geschorst had moeten zijn vanwege een 'sucker punch' in de vijfde wedstrijd, de winnende 3-2.

De Hurricanes hadden verrassend een 3-1 voorsprong in de serie tegen de Boston Bruins, maar de laatste twee wedstrijden verloren zij redelijk kansloos. De verwachting was dan ook dat de als eerste geplaatste Bruins het dan ook af zouden maken in de beslissende zevende wedstrijd, maar de Hurricanes bleken ware 'Game 7' specialisten. Carolina-forward Chad LaRose grapte: "We wilden gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen om ervaring op te doen."

Byron Bitz bracht de Bruins op een 1-0 voorsprong na bijna acht minuten spelen. Zes minuten later scoorde de ervaren Rod Brind'Amour de gelijkmaker vlak nadat hij een flinke bodycheck moest verwerken van Patrice Bergeron. In de tweede periode bracht Sergei Samsonov de Hurricanes op voorsprong met een intikker, waarna Milan Lucic de Bruins weer op 2-2 bracht in de derde periode.

De Bruins hadden gedurende wedstrijd vaker puckbezit doordat zij veel meer face-offs wonnen, maar konden dit niet omzetten in schoten op doel en goals. Beide ploegen hadden namelijk nagenoeg evenveel schoten op doel: 37 voor Carolina, 36 voor Boston. Bovendien bleek Cam Ward, de goalie van de Hurricanes, wederom uitstekend bestand tegen de druk. Met de gelijke stand op het bord stopte hij vervolgens alle veertien schoten die hij op zich afkreeg.

Zijn tegenstander, Tim Thomas, moest echter in de extra tijd capituleren op het schot van de de hele wedstrijd uitgefloten Walker, die vandaag voor het eerst in de play-offs in de eerste line speelde. "Niemand verdiende het vandaag meer dan Scotty. Hij heeft veel over zich heen gekregen de afgelopen paar dagen, maar hij blijft altijd hard werken," aldus topscorer Eric Staal.

De Hurricanes ontmoeten in de finale van de Eastern Conference de Pittsburgh Penguins, die ook zeven wedstrijden nodig hadden om de Washington Capitals te verslaan.

[NHL] Uitslag Red Wings - Ducks

De Red Wings hebben zich in de beslissende zevende wedstrijd ten koste van de Anaheim Ducks geplaatst voor de Western Conference-finale. De eindstand in de wedstrijd was 4-3 dankzij een late goal van Dan Cleary drie minuten voor tijd.

De voornaamste reden voor de winst van de Red Wings was de breedte van de selectie. Waar de Ducks vooral afhankelijk zijn van Ryan Getzlaf, Corey Perry, Bobby Ryan en Teemu Selanne kunnen bij de Red Wings elke avond weer andere spelers opstaan. Dat bleek deze wedstrijd wel, want sterspelers Pavel Datsyuk, Henrik Zetterberg, Marian Hossa en Johan Franzen scoorden allen niet. De doelpuntenmakers waren dit keer Jiri Hudler, Darren Helm, Mikael Samuelsson en Dan Cleary.

Ook deze wedstrijd waren de Red Wings weer sterker dan de Ducks. De Red Wings lieten veertig schoten op doel noteren, de Ducks 27. Alleen in de tweede periode waren de Ducks sterker. In deze periode scoorden beide ploegen twee goals. In de eerste periode bracht Jiri Hudler de Red Wings op voorsprong met een powerplay-goal. Hij veranderde een schot van Johan Franzen van richting langs de wederom goed keepende Jonas Hiller. "We hebben vier lines die kunnen scoren, en dat is belangrijk in de play-offs. Je wilt dat iedereen zich lekker voelt en deel uitmaakt van het team.", aldus Hudler.

Darren Helm bracht de Red Wings op 2-0 na ruim een minuut spelen in de tweede periode. Met een enorme versnelling schaatste hij langs alle Anaheim-verdedigers om alleen voor Hiller te komen. Dit buitenkansje liet hij niet liggen. Vijf minuten voor het einde van deze periode halveerde Teemu Selanne deze voorsprong, maar Mikael Samuelsson herstelde snel de marge van twee goals met een wrist shot. Perry maakte binnen een minuut 3-2 door een powerplay-goal te maken.

Bobby Ryan scoorde in de derde periode de gelijkmaker door een pass van Perry langs Detroit-goalie Chris Osgood te tikken alvorens Dan Cleary de belangrijkste goal van zijn leven maakte. "Het is fantastisch om zo'n gebalanceerde aanval te hebben waarin iedereen kan scoren. Dit maakt ons namelijk een stuk lastiger te verdedigen, aangezien de tegenstander zich niet alleen op onze eerste twee lines kan focussen," aldus captain Niklas Lidstrom.

De Detroit Red Wings ontmoeten in de finale van de Western Conference de Chicago Blackhawks. Dit betekent een herhaling van de Winter Classic van dit jaar.

Schorsing Pepe blijft gehandhaafd

De Spaanse voetbalbond heeft het beroep dat Real Madrid-verdediger Pepe tegen zijn straf aantekende verworpen. Hierdoor moet de Portugees tien duels vanaf de zijlijn toekijken.

Pepe misdroeg zich in de competitiewedstrijd tegen Getafe toen Javier Casquero gemakkelijk naar de grond ging. Hij schopte de aanvaller tweemaal en ging na het zien van de rode kaart volledig door het lint. Hierop werd hem een schorsing van tien duels opgelegd.

De enige manier voor Madrid om de schorsing voor de verdediger te kunnen reduceren is naar het Spaanse comité voor sportdiscipline te stappen. Mocht de club dit niet doen dan is Pepe voor de rest van dit seizoen geschorst en moet hij ook de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen missen.

Sega en Tri-Ace komen met Resonance of Fate

SEGA heeft aangekondigd dat de RPG End of Eternity ook naar het Westen komt en wel onder de naam Resonance of Fate. Deze RPG neemt ons mee naar de machinestad Burzel, waar het leven draait om het geloof in een zekere god. Wat er buiten deze stad is weet niemand en als speler zul je je ook niet in de rest van de wereld kunnen wagen.

“Samenwerking met een gerespecteerde spelontwikkelaar als tri-Ace vormt een fantastische aanvulling op de reeds geweldige portfolio van SEGA", aldus Gary Knight, European MarketingDirector van SEGA Europe. "Met titels als Star Ocean en Valkyrie Profile heeft het team van tri-Ace bewezen een meester te zijn op het gebied van real-time gevechten en verhaalvertelling."

Resonance of Fate zal in het voorjaar van 2010 uitkomen op de Xbox 360 en PlayStation 3.




Bruggink langer bij Hannover 96

Voetballer Arnold Bruggink staat op het punt om zijn contract met Hannover 96 met een jaar tot medio 2010 te verlengen. Beide partijen hebben hierover een mondelinge overeenkomst gesloten, zo meldt de Telegraaf.

Bruggink staat sinds de zomer van 2006 onder contract bij 96 en is bij de Bundesligaclub de laatste tijd opvallend door zijn assists en goals. Eerder speelde de Tukker al voor FC Twente, PSV, Real Mallorca en sc Heerenveen.

Duitse economie in diepe recessie

De Duitse economie verkeert in de diepste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog, meldt het Statistische Bundesamt. De economie kromp in het eerste kwartaal van dit jaar met 3,8 procent. Het was de vierde achtereenvolgende keer dat het bruto binnenlands product daalde ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar bedroeg de daling, gecorrigeerd voor prijsveranderingen, 6,7 procent.

De krimp van de Duitse economie wordt vooral toegeschreven aan een verslechtering van de export. De uitvoer is sinds het begin van dit jaar duidelijk sterker teruggelopen dan de import, maar ook de investeringen vielen terug ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De uitgaven van de consumenten en van de overheid stegen wel licht.


Duitse economie in diepe recessie (Foto: DAG)

Lola meldt zich officieel aan

We berichtten al eerder dat Lola de mogelijkheid onderzocht om terug te keren naar de Formule 1. Het team heeft nu de knoop doorgehakt en wil vanaf volgend jaar gaan deelnemen. Het heeft zich nu officieel bij de FIA gemeld.

De Britse fabrikant heeft de afgelopen maand onderzocht of een rentree tot de mogelijkheden behoorde. De uitkomst van het onderzoek was dat Lola onder de nieuwe regels mee zou kunnen gaan doen.

Lola deed voor het laatst mee aan de Formule 1 in 1997. De meeste fans zullen de komst van het team destijds zich nog goed herinneren. De auto's stonden aan de start zonder dat er goed getest was en ze bleken totaal niet te voldoen aan de kwalificatielimiet die destijds nog bestond. Beide coureurs waren respectievelijk elf en dertien seconde langzamer dan de rest van het veld. Voor aanvang van de tweede race trok het team zich dan ook terug uit de sport om financiële en technische redenen.

Bijna 2000 bekeuringen op A6

De politie heeft gisteren flink kunnen cashen op de A6 tussen Lelystad en Almere. In slechts 6,5 uur tijd werden ruim 1900 passerende automobilisten op de gevoelige plaat vastgelegd. De controle vond plaats vanaf 16:00 uur en duurde tot 22:30 uur.

Van de 1900 hardrijders reden ruim zeventig automobilisten tussen de 160 en 170 kilometer per uur, waar slechts 120 mag worden gereden. Twee bestuurders reden bijna 190 kilometer per uur, een passant maakte het helemaal bont; met 225 kilometer per uur reed hij langs de radarcontrole.

Een taxichauffeur heeft dubbel pech: eerst werd hij richting Almere met 170 kilometer per uur geflitst, toen hij een uur later richting Lelystad reed ging hij ongeveer even hard.

Persgroep en PCM willen NRC verkopen

Uitgevers PCM en De Persgroep willen NRC Media, uitgever van NRC Handelsblad en NRC next, mogelijk nog voor het einde van het jaar verkopen. De twee uitgevers hebben dat deze week laten weten aan de vertegenwoordigende organen van NRC Media, zo schrijft NRC next vrijdag.

De Belgische Persgroep, binnenkort grootaandeelhouder van PCM, en PCM willen NRC Media verkopen omdat ze een einde willen maken aan een "weeffout". Al jaren bestaat er tussen concurrenten de Volkskrant en NRC Media onvrede over het feit dat de kranten in hetzelfde concern zitten.

Met de verkoop kan PCM zijn schuldenlast verminderen. Een prettige bijkomstigheid, zo citeert de krant Bert Groenewegen bestuursvoorzitter van PCM. "Maar misschien ook wel een noodzaak in deze moeilijke tijden."

Economie krimpt met 4,5%

Het CBS  meldt dat de Nederlandse economie de eerste drie maanden van dit jaar met 4,5% gekrompen is ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Niet alleen de export en investeringen namen af, ook de consumptie van de gezinnen was voor het eerst gedaald. Consumenten bezuinigen het meest op nieuwe auto's, elektronica en kleding.

Analisten voorspelden dat de economie met 3% zou krimpen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar, en met 1,5% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De cijfers zijn slechter dan verwacht en ze spreken dan ook van de grootste krimp na de Tweede Wereldoorlog.

[IJshockey] Uniek contract voor Van Biezen

DESTIL Trappers heeft Peter van Biezen voor zes seizoenen gecontracteerd. De 26-jarige Tilburger zette dinsdagmiddag zijn handtekening onder het vernieuwde contract, dat in het ijshockey overigens erg uniek is vanwege de lange duur ervan.

Van Biezen komt sinds 2001 uit voor de DESTIL Trappers en is erg blij met zijn nieuwe contract. Een aantal ijshockeyclubs uit binnen- en buitenland wilden de speler ook graag hebben. "Ik heb goede gesprekken met diverse clubs gehad en open kaart gespeeld met René de Hondt. Daarna heb ik alle aanbiedingen naast elkaar gelegd en besloten voor Trappers te kiezen", lichtte hij zijn keuze toe.

René de Hondt, technisch manager van de DESTIL Trappers, is van mening dat de contractverlenging van Van Biezen in het toekomstbeeld past. "We willen gaan werken met een kern van Nederlandse spelers aangevuld met sterke buitenlanders. We zijn ervan overtuigd dat je jonge spelers kunt opleiden én prijzen kunt winnen. Deze visie is uitvoerig doorgesproken met onze nieuwe coach Mark Pederson en hij deelt onze mening."

De Mos en Koeman zeggen Sparta af

Naast Ajax heeft ook Sparta Rotterdam moeite met het vinden van een nieuwe trainer. Verschillende namen werden al genoemd, maar een opvolger voor de naar FC Utrecht vertrekkende Foeke Booy is nog niet gevonden. Nu hebben Aad de Mos en Erwin Koeman voor de eer bedankt.

"Ik heb lang met Sparta gesproken, maar over bepaalde zaken hadden we een verschil van inzicht", becommentarieert De Mos de onderhandelingen met De Kasteelclub in het Algemeen Dagblad. "Dat had te maken mer sportieve gronden, maar ook financieel lag het moeilijk. Het is definitief van de baan."

De Mos werd onlangs in het gezelschap van Sparta-commissaris Erik Achten gesignaleerd bij de wedstrijd TOP Oss - FC Dordrecht. De Mos: "Ik heb met iedereen gesproken bij Sparta. Met Cees van Cuilenborg, Erik Achten, Simon de Jong, Alex Klein. Maar ook met Peter Bonthuis en Richard Grootscholten. Ik heb iedereen ook apart gesproken."

Dat algemeen directeur Bonthuis donderdag ontkende dat De Mos niet bij Sparta in beeld zou zijn, verbaast de Hagenaar dan ook. "Dat vind ik heel raar, moet ik eerlijk zeggen. En ook niet zo verstandig van hem. Ik heb het contract voor twee jaar hier thuis liggen. Misschien wil Bonthuis een andere trainer het gevoel geven dat hij eerste keus is."

Ook Erwin Koeman heeft te kennen gegeven momenteel geen trek te hebben in Sparta. De voormalig trainer van onder meer Feyenoord wil liever bondscoach van Hongarije blijven. Momenteel zijn Koeman en zaakwaarnemer Ger Lagendijk druk doende zijn aflopende verbintenis met twee jaar te verlengen.

De onderhandelingen met Jan de Jonge liepen onlangs ook al op niets uit. Beide partijen kwamen na gesprekken tot de conclusie dat er geen basis was voor een samenwerking.

Verkoopcijfers Amerika: PS2 verkoopt beter dan PS3

Vorige maand ging de prijs van de PlayStation 2 in Amerika omlaag naar $99 en dat deed de verkopen van het systeem goed. Niet alleen verkocht de oude jongen beter dan zijn broertje de PlayStation 3, hij naderde ook de Xbox 360 tot op slechts een paar duizend exemplaren. De Wii was natuurlijk onaantastbaar en de Nintendo DS verkocht meer dan alle andere systemen samen.

Ook op softwaregebied domineerde de Wii en Nintendo DS. Wii Fit is net als in Engeland ook in de States de best verkochte game. Opvallend is wellicht de negende plek voor Guitar Hero: Aerosmith, want het was GH: Metallica dat afgelopen maand uitkwam.

Hardware
1. Nintendo DS: 1.04m
2. Wii: 340,000
3. Xbox 360: 175,000
4. PlayStation 2: 172,000
5. PlayStation 3: 127,000
6. PSP: 116,000

Software
1. Wii Fit (Wii) - 471,000
2. Pokémon Platinum (DS) - 433,000
3. Mario Kart Wii (Wii) - 210,000
4. Wii Play (Wii) - 170,000
5. The Godfather II (Xbox 360) - 155,000
6. Resident Evil 5 (Xbox 360) - 122,000
7. New Super Mario Bros. (DS) - 119,000
8. Mario Kart DS (DS) - 112,000
9. Guitar Hero Aerosmith (Xbox 360) - 110,000
10. The Godfather II (PS3) - 91,000

Hamilton gunt Button de titel

Lewis Hamilton werd vorig jaar wereldkampioen, maar kijkt inmiddels al tegen een achterstand van 32 punten aan. De Brit zou graag zien dat Jenson Button, de huidige leider in de WK-stand, de titel pakt. Voor de coureur van McLaren is prolongatie op dit moment erg ver weg.

"Ik denk dat Jenson een goede kans heeft, dus ik wens hem veel geluk. En als iemand mij moet opvolgen, hoop ik dat hij dat doet," liet Hamilton aan Reuters weten.

Volgend weekend staat de Grote Prijs van Monaco op het programma. Hamilton wist deze wedstrijd vorig jaar nog op zijn naam te schrijven en denkt ook dit jaar een goede kans te maken. "Dat betekent niet dat we daar ook gelijk winnen, maar hopelijk kunnen we wel wat meer snelheid laten zien. Brawn GP zal er ook een geweldige auto hebben, dus het zal moeilijk worden ze te verslaan."

'Ook PSV wil Roda-aanvaller Cissé'

In de strijd om Roda JC-aanvaller Sekou Cissé heeft FC Twente concurrentie gekregen van PSV, zo meldt de Limburger. De Eindhovense club zou de belangstelling voor de Ivoriaan officieel kenbaar hebben gemaakt.

Directeur voetbalzaken Martin Van Geel wil in dit kader geen namen noemen, maar bevestigt wel de concrete belangstelling.

Twente beschouwt Cissé als een uitstekende opvolger voor Eljero Elia, die mogelijk vertrekt uit Enschede. Er zouden zich nu echter verschillende andere Nederlandse clubs hebben gemeld voor de aanvaller, die dit seizoen negen keer doel trof namens Roda JC. Onder meer PSV zou tot de gegadigden behoren, waardoor het er naar uitziet dat Twente snel moet gaan handelen.

Vanuit het buitenland zou er ook voldoende interesse zijn voor Cissé. Villarreal en Fiorentina werden in dit verband reeds genoemd, terwijl de aanvaller zelf schermt met belangstelling uit Frankrijk. Van Geel zegt echter dat er geen enkele buitenlandse club zich gemeld heeft bij Roda voor Cissé.

Greenberg: "Gelekte E3-informatie is onzin"

De zogenaamd gelekte informatie over wat Microsoft gaat tonen op de E3 is onzin volgens Aaron Greenberg. Dat meldde hij tegen de Engelse gamesite Eurogamer. Volgens Greenberg komt de post niet eens in de buurt van wat Microsoft daadwerkelijk wil gaan tonen op de E3 in juni.

"I can confirm that this post is completely uninformed and does not even come close to matching our news for E3,"

You can't believe everything you read, but it is fun to see people trying to guess what will be shown at the show and we are excited to share our real news with everyone on June 1st."

De persconferentie van Microsoft zal plaatsvinden op 1 juni om 10.30 PST, wat betekent dat wij hem hier rond 18.30 mogen gaan bekijken.

Bruyneel: "We zijn er gewoon bij"

Johan Bruyneel verwacht dat Astana gewoon aan de start van de Tour de France zal verschijnen. De wielerploeg uit Kazachstan zit op dit moment in de financiële problemen. De internationale wielrenunie (UCI) heeft de opdracht gegeven om deze voor 31 mei op te lossen.

"Misschien is het onder een andere vlag en met een andere sponsornaam, maar wij zijn er straks gewoon bij," liet Bruyneel weten.

Mocht Astana niet aan de verplichtingen kunnen voldoen, dan verliest men de ProTour-licentie. "Voor multinationals doet zich nu de unieke mogelijkheid voor om zich vlak voor de Tour te verbinden met het beste wat aan de start van het grootste sportevenement van dit jaar verschijnt," aldus de Belg. "Om midden in het seizoen, een maand voor de Tourstart, Alberto Contador, Lance Armstrong, Levi Leipheimer en al die andere jongens in dienst te krijgen. Voor zo'n opportunity moet toch belangstelling zijn."

Astana heeft al sinds de aanvang van het nieuwe seizoen geldproblemen en loopt zelfs achter met het uitbetalen van salarissen. "Er bestaan diverse mogelijkheden na 31 mei," ging Bruyneel verder. "De Kazachse federatie kan aan al haar verplichtingen voldoen en we gaan verder met deze ploeg en sponsors. Lukt dat niet dan wordt de licentie in beslag genomen en houdt de Astana-formatie op met bestaan. Dan moet ik kijken of ik voor de ploeg een andere oplossing heb om dit team in stand te houden."

Het is weer helemaal mis in Gouda

Het leek in Gouda even rustig te zijn geworden na de gewelddadige busincidenten, maar de gemoederen laaien weer hoog op. Dinsdag werden agenten door een groepje Marokkaanse jongeren bekogeld met stenen, woensdagavond moest de politie uitrukken om een groep lastige Marokkaanse jongeren tot de orde te roepen.

De groep zorgde voor overlast in de plaatselijke Albert Heijn in de wijk Bloemendaal. De bedrijfsleider in het AD: "Ze gooiden flessen kapot en smeten goederen door de winkel. Het was een bij ons inmiddels bekende groep jongeren. Wij weten wie het zijn en de politie ook."

"Maar je moet tegenwoordig harde bewijzen hebben om ze te kunnen oppakken. We zijn druk bezig ervoor te zorgen deze groep jongeren een winkelontzegging krijgt. Het moet een keer ophouden. Winkeliers in het winkelcentrum, klanten en omwonenden hebben al langer last van deze onruststokers."

Toen de politie in de Albert Heijn onderzoek deed, werden bij een politieauto de ruiten ingegooid. In september kwam Gouda herhaaldelijk negatief in het nieuws toen buschauffeurs werden geterroriseerd door gewelddadige etters. Volgens de burgemeester gaat het om incidenten: "Het is ook een half jaar stil geweest", aldus de burgervader in het AD.

Pretpark over seks

China gaat in oktober een themapark over seks openen. Het park gaat Love Land heten en staat in Chongging. In het park zijn beelden van naakte mensen te zien, net als afbeeldingen van genitaliën. Een cursus over seks nemen is er ook mogelijk.

Volgens de oprichter is het park bedoeld om seksuele voorlichting te geven. "Seks is een taboe in China, maar mensen hebben echt meer informatie over het onderwerp nodig", zegt manager Lu Xiaoqing. Lu wil de bezoekers onder andere leren hoe ze een condoom moeten gebruiken en hoe ze lekker kunnen vrijen.

Door het taboe over seks wordt er in China haast niet in het openbaar over seks gesproken. Men geeft pas sinds kort toe dat veel mensen in China besmet zijn met hiv. De voorlichting over hiv komt pas sinds kort op gang. Desondanks leven veel hiv- en aidspatiënten nog in een maatschappelijk isolement vanwege hun aandoening. Veel mensen zijn dan ook tegen de komst van het park. "Deze vulgaire instellingen maken mensen ziek”, volgens iemand op internet.

Bilderberg-club bespreekt crisis in Griekenland

Dit weekend komen de leden van de Bilderberg-groep weer bijeen, om de momentele mondiale crisis te bepraten. Dat gebeurt in hotel Nafsika Astir in Vouliagmeni, Griekenland. Zoals altijd staat er ruim om het hotel een cordon privé-security, en mogen er het komend weekend geen andere gasten verblijven.

De driedaagse conferentie voltrekt zich in het diepste geheim. Naar verluidt zal het huidige treffen gericht zijn op de komende depressie. Volgens Bilderberg-watcher Daniel Estulin, die zegt dit jaar een uitnodigingsboekje te hebben onderschept, liggen er voor de leden twee opties op tafel, die ze met ingespannen krachten beide zouden kunnen verwezenlijken.

Estulin: “Optie één is een langdurige, gruwelijke depressie, waarin de wereld veroordeeld is tot decennia economische stagnatie, achteruitgang en grote delen van de bevolking op of net onder de armoedegrens. De tweede optie is een hevigere, maar kortere depressie, die de weg zou banen naar een nieuwe economische wereldorde, met minder souvereiniteit, maar wel efficiënter.”

Volgens Bilderberg kunnen mondiale problemen het beste aangepakt worden door een mondiale, kleine elite, die beslissingen neemt voor de rest van de wereld – een oligarchische aanpak van kapitalisme, met een nauwe, maar ondoorzichtige samenwerking tussen de top van het bedrijfsleven en de overheid.

De enige Bilderberger die ooit uit de school is geklapt, is voormalig chef van de Britse Labour-partij Denis Healey. Healey schrijft in een boek: “Om te zeggen dat we naar één wereldregering streven, is wellicht wat overdreven, maar niet helemaal onwaar. (…) Als Bilderbergers vonden we het onacceptabel om elkaar te blijven bevechten om futiele zaken. We dachten dat één uniforme gemeenschap wereldwijd een goede zaak was om na te streven.”

De leden bestaan al 55 jaar uit een selectie van gemiddeld elf dozijn staatshoofden, media-giganten, multinationals, (centrale) banken, non-profitorganisaties, denktanks en royalty. Onze eigen Beatrix gaat er al jaren heen – haar agenda is tot en met maandag leeg. Ditzelfde geldt voor de publieke agenda's van Bilderberg-president Robert Zoellick, Amerikaans minister van Financiën Timothy Geithner, Deutsche Bank-directeur Jo Ackermann, en vele anderen. Vorig jaar ging Prins Willem-Alexander voor het eerst met zijn moeder mee.

In 1977 schreef Times al over de conferentie van dat jaar. Toen waren onder andere Henry Kissinger, bondskanselier Helmut Schmidt, bankier Baron Rothschild en Margaret Thatcher onder de aanwezigen.

De club, die in 1954 in het gelijknamige hotel in Oosterbeek werd opgericht door de Poolse Robert Zelinger, onze eigen Prins Bernhard, medewerking en goedkeuring van de CIA en het Witte Huis, streefde er destijds naar om de belangen van kapitalisme, en in het bijzonder het Anglo-Amerikaanse systeem, te verdedigen.

Lekker masturberen...

Soms hoor je pas van dingen als ze al lang afgelopen zijn. Want wie wist dat begin deze maand al weer de negende Masturbate-a-thon is gehouden? Jawel, een wedstrijdje wie het langste kan masturberen. De winnaar is (ik zou bijna zeggen uiteraard) een Japanner. Meneer Sato is 9 uur en 58 minuten lekker bezig geweest met zichzelf. En dan ben je wat mij betreft een echte winnaar. Helaas gemist dus, maar gelukkig hebben we de foto's nog.

CDA wil vakjury songfestival terug

Aankomende europarlementariër voor het CDA, Wim van de Camp, is van mening dat televoten het Eurovisie Songfestival geen goed doet. Van de Camp, die dit onderwerp zelfs wil opnemen als verkiezingsthema, ziet graag de vakjury weer beslissen over liedjes.

"Het Eurovisie Songfestival is een laagdrempelige culturele uiting die de banden tussen de Europese volken aanhaalt, maar de vernieuwingen van de afgelopen jaren doen daar duidelijk afbreuk aan. Als fervent tegenstander van referenda pleiten we daarom voor het opnieuw introduceren van jurering door professionals en moet er dus een einde komen aan het televoten", aldus de CDA'er.

Take-Two daagt Apogee wegens Duke Nukem Forever

Dat 3D Realms z'n deuren heeft gesloten betekent niet dat het nieuws rond Duke Nukem Forever ophoudt. Zo onderneemt Take-Two nu stappen om Apogee voor de rechter te krijgen.

Take-Two heeft namelijk in 2000 een contract gesloten met Apogee om Duke Nukem Forever uit te geven, dat hernieuwd werd in 2007. Deze deal kostte Take-Two $12 miljoen. Take-Two is van mening dat Apogee contractbreuk heeft gepleegd, nu 3D Realms (onderdeel van Apogee) failliet is en dus niet verder werkt aan Duke Nukem Forever.
Volgens de aanklacht heeft Apogee keer op keer de opleverdatum van Duke Nukem Forever verschoven, maar elke keer zowel Take-Two als gamers verzekerde dat er hard gewerkt werd aan de voltooing van de PC-versie van Duke Nukem Forever.

Obama handhaaft tribunalen voor terreurverdachten

De Amerikaanse president Barack Obama houdt vast aan de omstreden militairen tribunalen voor terreurverdachten die onder zijn voorganger George Bush in het leven zijn geroepen. Wel wordt het huidige systeem aangepast waardoor de verdachten meer wettelijke bescherming krijgen, meldden regeringsfunctionarissen in Washington vandaag. De regering zal het besluit later vandaag bekendmaken.

Het besluit van Obama betekent een ommezwaai. In de presidentscampagne sprak hij zich nog tegen de tribunalen uit en zei dat de gewone rechterlijke macht in de VS zich over deze zaken moet buigen. Na zijn beëdiging als president legde hij alle zaken tijdelijk stil, maar sloot niet langer uit dat de militaire tribunalen in een aangepaste vorm worden gehandhaafd.

Obama handhaaft tribunalen voor terreurverdachten  (foto: ANP)

FTD sleept Brein voor de rechter

Het lijkt de omgekeerde wereld, maar het gaat toch echt gebeuren: FTD heeft een dagvaarding naar Stichting Brein gestuurd en sleept hen voor de rechter. Brein heeft namelijk gezegd dat de activiteiten van FTD 'zonder meer strafbaar' zouden zijn. Dat is helemaal niet waar en daarom eist FTD in een bodemprocedure een rectificatie van Brein.

Tim Kuik, directeur van Brein, stelde afgelopen maanden meerdere malen in de media dat FTD het toegankelijk maken van illegaal materiaal zou faciliteren en zich daarmee schuldig maakt aan strafbare feiten. FTD-directeur Ronald Sievers voerde een gesprek met Brein en als resultaat daarvan verdween de NZB-knop uit het programma. Dat was echter niet genoeg voor Kuik en hij bleef doorzeuren.

Sievers heeft er nu genoeg van en stapt dus naar de rechter. De uitspraken van Kuik ervaart hij als 'grievend' en deze zouden mogelijk negatieve gevolgen kunnen hebben op zijn advertentie-inkomsten. FTD wijst slechts naar interessante downloads middels een soort forum en is daarmee niet in strijd met de wet.

Naast de eisen van FTD stelt ict-jurist Arnoud Engelfriet, die Sievers juridisch advies geeft, dat de rechter het nu ook voor eens en altijd duidelijk moet maken dat downloaden vanuit nieuwsgroepen een legale bezigheid is in Nederland. Stichting Brein heeft er namelijk nogal een handje van om filesharing en nieuwsgroepen in één adem te noemen, terwijl de eerste vaak illegaal is en de tweede niet.

FTD heeft de speciale website Fight To Defeat opgericht waar gebruikers en andere geïnteresseerden informatie kunnen krijgen over deze rechtszaak en FTD zelf.


Citaat uit de dagvaarding.

Voor meer informatie over nieuwsgroepen of FTD kijk je in het Usenet-topic op het forum.

Ziggo ziet winst en omzet flink stijgen

Kabelbedrijf Ziggo, het fusieproduct van Casema, @Home en Multikabel heeft het afgelopen jaar de operationele winst zien stijgen van 36,1 miljoen euro in 2007 tot 130,7 miljoen euro vorig jaar. De omzet steeg met iets meer dan 13 procent tot 1,239 miljard euro. Dat maakte het bedrijf vanmorgen bekend.

Het aantal abonnementen groeide met 6,5 procent tot 6,6 miljoen. Ziggo verwacht dat de groei door de introductie van nieuwe producten zoals interactieve televisie dit jaar verder doorzet. Ook verwacht het bedrijf nog meer voordelen uit de fusie te behalen.

Winst Ziggo steeg afgelopen jaar met meer dan 13 procent  (foto: ANP)

Amerikaan werd rijk met handel in ledematen

Een Amerikaanse zakenman is gisteren door een rechtbank in Los Angeles schuldig bevonden aan handel in menselijke kadavers. Hij verkocht lichaamsdelen die bestemd waren voor een Californische universiteit door aan particuliere medische onderzoekscentra, meldden Amerikaanse media.

"Deze man was bereid in lijken te snijden voor persoonlijk financieel gewin", zei de aanklager. De 51-jarige Ernest Nelson verkocht tussen 1999 en 2003 honderden lichaamsdelen aan tientallen bedrijven en toucheerde daarmee circa 1,5 miljoen dollar.

Nelson werkte samen met een man die op de prestigieuze UCLA-universiteit belast was met het beheer van de stoffelijke overschotten, die ter beschikking waren gesteld van de wetenschap. Deze Henry Reid bekende eerder schuld en is tot vier jaar celstraf veroordeeld.

De strafmaat van Nelson wordt op 12 juni bepaald. Hem hangt een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar boven het hoofd.

Speciale "board" voor nieuwe Tony Hawk-game Ride

Tony Hawk is niet alleen een bekende naam in de skate-wereld maar ook heeft hij een boel succesvolle skate-games op zijn naam staan. Toch is het met de komst van concurrent SKATE van EA een beetje stil geworden aan de kant van Tony Hawk. Gelukkig komt hij nu terug met een heel nieuw idee.

Tony komt namelijk met een soort van balance-board om zijn nieuwe game mee te spelen. Het is misschien niet een heel nieuw idee want in de game moet je nog steeds skaten en het is al mogelijk om met het Wii Balance Board te skaten op de Wii, maar toch is het interessant om te zien dat hij dit concept naar de Playstation 3 en Xbox 360 wil gaan brengen.

Van zijn nieuwe game, die Tony Hawk: Ride gaat heten, is de eerste trailer verschenen waarin ook het board te zien is.

Op de E3 krijgen we meer informatie omtrent Tony Hawk: Ride

Flitsende en snelle actie in Shatter debut trailer

Velen van jullie kennen vast wel het ouderwetse Arkanoid. In de game is het de bedoeling om met een balletje en een batje stenen kapot te maken en zo levels te voltooien. Er zijn al vele varianten op de game verschenen en binnenkort komt Sony met een nieuwe variant op de Playstation 3 genaamd Shatter.

De eerste trailer van Shatter is hieronder te zien met vooral veel flitsende acie.

'Vrees voor spookdorpen buiten Randstad'

Als er niks gebeurt ontstaan er in Nederland spookdorpen waar burgers wegtrekken en de economische activiteit weggehaald wordt. De helft van de Nederlandse gemeenten krijgt te maken met bevolkingskrimp, voorspelt minister Eberhard van der Laan (wonen, wijken en integratie) vandaag in een interview in Trouw.

Van der Laan wil daarom dat rijke gemeenten in de Randstad gaan meebetalen aan het leefbaar en aantrekkelijk houden van armere dorpen, steden en regio's. Van der Laan is geschrokken van de gevolgen van de afname van bevolkingsgroei op het platteland en de trek van jonge mensen naar rijkere regio's waar werk en woningen te krijgen zijn.

De minister kwam "tamelijk depressief" terug van een werkbezoek aan het Limburgse Heerlen, zo zegt hij in Trouw. In juni wil hij samen met minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) een 'krimptop' houden om de problemen te bespreken.

Splinter Cell: Conviction laat weer van zich horen

Het is tijden geleden dat we iets hoorden over de nieuwe Splinter Cell, genaamd Splinter Cell: Conviction. De game ging, na een aardige tijd in ontwikkeling te zijn geweest, terug naar de tekentafel. In de game is Sam Fisher geen Splinter Cell meer. Vandaag is er eindelijk weer nieuws rondom de game. Er is een teaser verschenen die niet erg veel zegt. Aan het einde staat er een link naar deze website waar drie kogelgaten op staan. Het eerste kogelgat brengt ons naar de teaser. De content van de andere kogelgaten is nog niet beschikbaar.

Curaçao stemt over meer zelfstandigheid

De inwoners van Curaçao gaan vandaag naar de stembus om zich in een referendum uit te spreken over de staatkundige toekomst van het eiland. Bijna 120.000 mensen mogen aangeven of Curaçao meer autonomie moet krijgen.

De Antillen, waartoe Curaçao nu nog behoort, hebben met Nederland een akkoord gesloten over hun toekomst. Onderdeel van de nieuwe staatkundige indeling is de afspraak dat Nederland de enorme schulden van de overzeese eilanden zal saneren.

Het Nederlandse kabinet heeft wel gewaarschuwd dat de schuldsanering wordt stopgezet als de inwoners van Curaçao zich vrijdag tegen de staatkundige veranderingen keren. Tegenstanders op het eiland vinden dat Nederland hen daarmee chanteert. Curaçao heeft momenteel 1,75 miljard euro schuld, waarvan Nederland 1,18 miljard wil saneren.

Voorstanders voorspellen dat Curaçao met minder schulden en meer zelfstandigheid een welvarend eiland kan worden. De tegenstanders vrezen juist dat Nederland meer grip krijgt op het eiland en voorspellen een golf van herkolonisatie.

Depeche Mode zegt nog meer concerten af

De Britse band Depeche Mode heeft opnieuw concerten afgezegd. Voorman David Gahan heeft nog steeds buikgriep, meldde de BBC gisteren. Eerder deze week werd hij om die reden naar het ziekenhuis gebracht.

Het optreden van dinsdagavond in Athene werd al eerder afgezegd, maar nu is duidelijk dat ook de shows in Turkije, Bulgarije, Servië en Kroatië niet door gaan. In een verklaring zegt de band: "Wij verontschuldigen ons tegenover onze fans en wensen Dave een spoedig herstel."

Depeche Mode, een van de bekendste Britse bands met hits als Just Can't Get Enough, begon op 10 mei in Israël met een wereldtournee. Wanneer ze de draad weer oppakken is nog onduidelijk.

Depeche Mode zegt nog meer concerten af  (foto: ANP)

Chrysler dumpt dealers

Autofabrikant Chrysler heeft gisteren de Amerikaanse faillissementsrechter gevraagd 789 dealers te sluiten. Dat is bijna een kwart van de verkooppunten die het noodlijdende concern in de Verenigde Staten heeft.

Chrysler, dat formeel faillissement heeft aangevraagd en daarna met hulp van Fiat een doorstart hoopt te maken, denkt dat die doorstart meer kans op succes heeft wanneer de bezem door het aantal dealers wordt gehaald. Het heeft er nu bijna 3200 in de Verenigde Staten.

Vorig jaar verkochten de toen nog 3298 dealers samen ongeveer een miljoen auto’s. Dat is gemiddeld ruim driehonderd wagens per dealer. Toyota verkocht vorig jaar in de Verenigde Staten 1,6 miljoen auto’s via 1242 dealers.

Het grote dealernetwerk kost Chrysler geld. Het wil daarom een efficiënter distributiesysteem.


Chrysler dumpt dealers  (foto: DAG)

Poolse monnik schrijft kamasutra

Een Poolse katholieke priester heeft een seksgids geschreven met tips voor een spannend seksleven voor katholieken. Het boek heet 'Seks zoals u het nog niet kent: voor getrouwde koppels die van God houden', maar in Polen is de bestseller al tot Kamasutra voor katholieken gebombardeerd, berichtten Poolse media gisteren.

De Franciscaner monnik wil met zijn boek een einde maken aan de negatieve verhalen over seks in de katholieke kerk. Tot in detail beschrijft de priester hoe ze te werk moeten gaan. "Alles wat je doet, van streling tot standje, om elkaar op te winden is toegestaan en verblijdt god", aldus de celibatair levende auteur Ksawery Knotz. Wel adviseert hij koppels te waken voor saaiheid zoals in "saaie voetbalwedstrijden op lokaal niveau". Hij zegt zijn informatie te hebben verkregen van koppels die hij raad heeft gegeven. Ook beheert de priester al een jaar een website, waarop hij sekstips geeft.

Volgens Knotz verschilt zijn mening niet van die van de kerk. Ook hij ontraadt het gebruik van voorbehoedsmiddelen, omdat dat "koppels zou afleiden van de katholieke levensstijl". De Poolse katholieke kerk zou achter de inhoud van het boek staan.

Rode Kruis waarschuwt voor catastrofe op Sri Lanka

Medewerkers van het Rode Kruis zijn getuige van een "onvoorstelbare humanitaire catastrofe" in de oorlogszone in het noorden van Sri Lanka, waar het leger en Tamilrebellen een verbeten strijd uitvechten ten koste van de burgerbevolking. Dat heeft de hulporganisatie woensdagavond laten weten.

Het Rode Kruis probeert al drie dagen met een veerboot voedselhulp te leveren en gewonden op te pikken, maar door het geweld heeft het schip nog niet kunnen aanleggen. Duizenden burgers blijven daardoor verstoken van hulp. "Geen enkele organisatie kan ze onder deze omstandigheden helpen. Ze zijn volledig op zichzelf aangewezen", zei Pierre Krahenbuhl, Hoofd Operaties van het Rode Kruis in Genève.

Het Rode Kruis wil een bestand om burgers te kunnen voorzien van voedsel en noodhulp. Het liefst zou de organisatie zien dat de burgers een vrijgeleide krijgen om de belegerde zone te kunnen verlaten.

De Srilankaanse regering zegt dat 20.000 burgers vastzitten in het laatste bolwerk van de Tamil Tijgers dat omsingeld is door het leger. De Verenigde Naties gaan uit van 50.000 burgers, die nauwelijks nog voedsel, water en medicijnen hebben.

Beyond Good & Evil 2 niet aanwezig op de E3

Vorige week verschenen er beelden van een game die vermoedelijk van Beyond Good & Evil 2 zouden zijn. Fans hebben gemerkt dat er weer leven in de brouwerij is en kunnen niet wachten op meer. De E3 zou de gelegenheid bij uitstek zijn voor Ubisoft om eindelijk meer te laten zien van de game. Helaas heeft Ubisoft het volgende te zeggen over de aanwezigheid van Beyond Good & Evil 2.

"We're not doing any BG&E stuff at E3."

Duidelijke taal dus. We moeten dus maar afwachten wat er gaat komen van het langverwachte vervolg op Beyond Good & Evil.



Het overkwam Fons ook in Duitsland.

Toppers niet door naar finale

De Toppers staan zaterdag niet in de finale van het Eurovisiesongfestival in Moskou. Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom wisten met hun nummer Shine vanavond in de halve finale niet genoeg stemmen te verdienen voor een plekje in de eindstrijd.

Het is de vijfde keer op rij dat Nederland niet in de finale van het Europese liedjesfestijn staat.

Columnist Driek Oplopers is door de smadelijke nederlaag danig van slag: http://frontpage.fok.nl/column/9580/1


Toppers niet door naar finale  (foto: ANP)

Bioware komt morgen met pre-E3 video van Mass Effect 2

Een medewerker van Bioware heeft via Twitter laten weten dat we morgen mogen gaan genieten van een filmpje over Mass Effect 2. Hopelijk voor ons krijgen we voor het eerst ingame-beelden te zien van de game, het is wel waarschijnlijk want de medewerker geeft aan dat de game er erg cool uitziet. Officieel is het een pre-E3 video, dus waarschijnlijk een korte teaser van wat we kunnen verwachten van twee tot vier juni. We wachten in spanning af.


De enige teaser die fans al maanden zout moet houden

Kleinere Playstation 3 onderweg en in beeld?

De Playstation 2 kreeg na een aardige tijd een kleinere variant. De Playstation 3 zou er zeer waarschijnlijk ook één krijgen. Gisteren zijn er foto's op het internet gelekt van deze kleinere Playstation 3. In hoeverre de foto's echt zijn weten we niet, maar het ziet er behoorlijk echt uit. De foto's komen uit een Chinese fabriek van Sony. De E3 zal waarschijnlijk het moment zijn dat Sony de aankondiging doet, mocht het waar zijn.








Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.