Advocaat kiest voor België

De kans leek groot dat Dick Advocaat een contract ging tekenen bij de Belgische voetbalbond, maar de Nederlandse oefenmeester lijkt nu te twijfelen.

Advocaat is de enige kandidaat om de ontslagen Belgische bondscoach René Vandereycken op te volgen. Advocaat heeft echter bedenktijd gevraagd om tot de juiste beslissing te komen.

De Kleine Generaal bevindt zich naar eigen zeggen in dubio. "Als ik moest kiezen tussen Zenit en een ander clubelftal, had ik sowieso voor Zenit gekozen." Om die reden is Advocaat ook niet naar AZ of Ajax gegaan. De oefenmeester zou wel zijn benaderd. "Hier bij Zenit zijn zo veel mogelijkheden voor een trainer. Als ik voor België kies, dan kies ik voor een andere invulling van mijn leven."

Om het financiële plaatje draait het niet meer bij Advocaat. "Als ik voor het geld zou kiezen, zou ik bij Zenit moeten blijven. In België verdien ik stukken minder. De Rode Duivels trekken me aan door de vele mogelijkheden die de selectie herbergt. Ze zijn jong en ongelofelijk talentvol."

Update:

Dick Advocaat is zeer waarschijnlijk de nieuwe bondscoach van België. Dit heeft de trainer, die nu nog bij Zenit St. Petersburg de scepter zwaait, tegenover de VRT laten weten. "Ik heb voor België gekozen omdat er perspectief in die selectie zit", aldus de oefenmeester. "Ik geloof in de kwaliteit van de spelers. Ze zijn jong en talentvol. Ze missen nog wat brutaliteit, maar dat kan ik er wel inbrengen."

Advocaat maakt het seizoen in Rusland, dat nog tot december loopt, wel af.