Dennis niet in paniek over snelheid McLaren

Het Formule 1-team van McLaren laat deze winter niet de snelheid zien die gewenst is om mee te doen om topposities. McLaren-baas Ron Dennis raakt nog niet in paniek door de trage MP4-24.

De Brit verwacht dat het team er in Australië weer zal staan. "Ongeacht hoe McLaren op dit moment presteert, we zullen komend seizoen competitief zijn en meevechten om de wereldtitel. Ons doel is om de snelste wagen in Australië te hebben, niet om elke testdag bovenaan de tijdenlijsten te eindigen. Tijdens de tests is het zaak om gedisciplineerd aan je eigen auto te werken en de prestaties van de andere teams daarbij zoveel mogelijk te negeren," aldus Dennis tegenover de BBC.

McLaren test deze week nieuwe aerodynamica en Dennis verklaarde wel dat het team bij de productie ervan wat achterop was geraakt. "Onze strategie voor dit jaar was om pas op het laatste moment het aerodynamische pakket voor Australië te produceren. Die strategie zorgde ook meteen voor een uitdaging. We hadden een beetje tijd verloren en hierdoor konden we deze week pas echt met de aerodynamica voor Australië gaan testen."

Tijdens de winter gingen er geruchten dat McLaren problemen had met de aerodynamica en daardoor met de oude achtervleugel reed. "We reden met de achtervleugel van 2008, omdat die achtervleugel ons relevantere informatie gaf dan de achtervleugel die we meenemen naar Australië. Dit had dus niets te maken met dat we op het verkeerde spoor zouden zitten of dat we niet wisten wat we aan het doen waren," aldus Dennis.