Nederland steelt harten Amerikaanse sportpers

Dankzij hun tweede sensationele zege op de Dominicaanse Republiek hebben de Nederlandse honkballers definitief de harten gestolen van de Amerikaanse sportpers.

Een vergelijking tussen de twee landen laat al snel zien hoe groot de stunt was. In de selectie van de Dominicanen zaten 23 spelers die uitkomen in de Amerikaanse Major League, bij Nederland slechts twee. De Dominicanen zijn samen goed voor een salaris van 83,4 miljoen dollar, de twee Nederlanders komen samen tot 400.000 dollar. De grote Amerikaanse zenders en kranten komen woensdag woorden tekort om 'het wonder van Puerto Rico' te beschrijven.

'Surprising Dutch KO Dominicans' kopt de Boston Globe. 'Double Dutch, When David beats Goliath twice', verwijst FOX Sport naar de twee Nederlandse zeges. 'Dutch K.O. Dominican Republic in WBC Stunner' valt er te lezen op de website van ESPN. 'Netherlands Stuns; Dominican Done' is de titel bij de Washington Post.

Bij Sports Illustrated wordt matchwinnaar Yurendell DeCaster vergeleken met grote Nederlandse schilders. "Na Van Gogh, Escher en DeKooning is met DeCaster een nieuwe grootmeester opgestaan", schrijft SI zonder enig gevoel voor understatement. The New York Times ziet het als volgt: "De Supermannen van de Dominicaanse Republiek hebben in de Nederlanders hun kryptoniet gevonden. De onervaren Nederlanders vernederden de machtige Dominicanen."