Ndereba naar 35e Fortis City-Pier-City

Niet alleen de snelste marathonman ter wereld, ook de wereldkampioene bij de vrouwen verschijnt op zaterdag 14 maart aan de start bij de 35e editie van de Fortis-City-Pier-City Loop. De organisatie is er onverwacht in geslaagd de mondiale vedette Catherine Ndereba te contracteren.

De slechts 1,60 meter lange lichtgewicht (45 kg) uit Kenia is één van de succesvolste atletes ter wereld. Ndereba grossiert in titels en eremetaal bij WK’s en Olympische Spelen. Haar verrassende komst heeft mede te maken met de deelname van wereldrecordhouder marathon Haile Gebrselassie (2.03.59) aan de Fortis City-Pier-City Loop. Ndereba had behoefte aan een snelle wedstrijd en wilde graag in dezelfde race lopen als Gebrselassie.

"Dat bleek uit het overleg dat ik voerde met de manager van Ndereba. Haar komst is een buitenkans, die hebben we met beide handen gegrepen. Het publiek is nu al de grote winnaar", aldus directeur Mario Kadiks namens de organisatie. Aanval

Gebrselassie (Ethiopië) heeft aangekondigd in Den Haag een aanval te gaan doen op het wereldrecord halve marathon. Dat raakte hij kwijt aan de Keniaan Samuel Wanjiru, die twee jaar geleden 58.33 liep. Dat was óók bij de Fortis City-Pier-City Loop.

Submitter:  Bron: FOK!sport