[NBA] Pistons verrassen Celtics

De Boston Celtics blijven knoeien zonder Kevin Garnett. De huidige kampioen van de NBA verloor thuis van de Detroit Pistons met 95-105.

Eerder deze week kreeg Stephon Marbury een contract bij de Celtics, wat op zich niet echt een verrassing was. Marbury wil graag een kampioenschap in zijn carrière winnen en ziet bij de Celtics een grote kans. Phil Jackson, de trainer van de Los Angeles Lakers en de grootste concurrent van de Celtics, reageerde kalm. Op de vraag of de Lakers interesse in Marbury hadden, was de coach vrij duidelijk. “De Lakers hebben een stabiel en goed georganiseerd team waar geen behoefte is aan nog een guard.

De huidige point guard Rajon Rondo was vrij onzeker in de wedstrijd. Experts beweren dat de vorm van de kleine guard aangetast wordt door de komst van Marbury. De vrees voor zijn basisplaats zorgde ervoor dat Rondo tot slechts acht punten en zes rebounds kwam. Paul Pierce was de topscorer van de wedstrijd met 26 punten en zes rebounds. Glen Davis voegde daar achttien punten aan toe.

Bij de Pistons waren de basisspelers gemotiveerd om van de kampioen te winnen. Alle vijf spelers waren in de dubbele cijfers. Richard Hamilton, die op de bank verwezen was sinds de komst van Alles Iverson, mocht starten vanwege de blessure van de voormalige Sixers-speler. Hamilton bewees meteen waarom hij een basisplaats verdient door 25 punten te scoren met daarbij ook nog eens negen rebounds te pakken.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Boston CelticsDetroit Pistons95-105
Phoenix SunsLos Angeles Lakers118-111
New Jersey NetsNew Orleans Hornets96-99
Indiana PacersDenver Nuggets100-94
Minnesota TimberwolvesHouston Rockets94-105
Atlanta HawksCleveland Cavaliers87-88
Portland BlazersSan Antonio Spurs102-84
Dallas MavericksToronto Raptors109-98
Golden State WarriorsUtah Jazz104-112