Djokovic en Ferrer naar finale Dubai

Novak Djokovic en David Ferrer hebben zich weten te plaatsen voor de finale van het ATP-toernooi van Dubai. Zij versloegen respectievelijk Gilles Simon en Richard Gasquet.

Djokovic wist enkel in zijn partij tegen Marin Cilic te overtuigen deze week en ook vandaag had de Serviër het erg zwaar. Simon begon beter en trok dan ook de eerste set met 6-3 naar zich toe. Ook in het vervolg had Nole het zwaar. Met veel moeite wist hij de tweede set naar zich toe te trekken met 7-5, maar in de derde set leek het dan toch mis te gaan toen Simon op een break voorsprong kwam. Opnieuw wist Djokovic zich echter terug te knokken om uiteindelijk met 7-5 de overwinning te pakken.

Ferrer had het een stuk makkelijker tegen Richard Gasquet. De Fransman kon niet op tegen het agressieve spel van zijn Franse opponent en werd continu onder druk gezet op zijn tweede service. Dit resulteerde in een afgetekende 6-2, 6-2 overwinning.

De finale tussen Djokovic en Ferrer zal op zaterdag worden gespeeld. Dit zal de zevende ontmoeting zijn tussen het tweetal. Beide wisten drie keer als winnaar van de baan te stappen.