Fans woedend over reis PSV

De supportersclub van PSV is woedend op het plan van de Eindhovense club alsnog een trainingkamp in het buitenland te beleggen.

PSV wil naar het buitenland omdat de winterse omstandigheden normaal trainen in Nederland onmogelijk zouden maken. Het trainingscomplex De Herdgang ligt grotendeels onder de sneeuw. Bovendien is Anderlecht, zaterdag de geplande tegenstander voor een oefenwedstrijd in Brussel, al vertrokken naar Spanje.

De selectie is daardoor niet aanwezig op het supportersfeest van komende vrijdag. "En dat is een tijd geleden al toegezegd", aldus Ger Van Os, voorzitter van de supportersclub. Van Os zegt dat het zeker is dat PSV naar Spanje vertrekt en spreekt van een 'klap in het gezicht' van de fans. "Kennelijk zijn wij niet belangrijk genoeg. Dat terwijl de aanhang ondanks tegenvallende prestaties toch steeds achter de club is blijven staan. Een half jaar geleden is ons toegezegd dat het feest kon doorgaan. Onder geen enkele omstandigheid zou PSV alsnog in de winter vertrekken."

Van Os: "Anderlecht zou hebben laten weten nu niet voor dat oefenduel terug te willen komen. Maar daar hebben wij niets mee te maken. Het plan is dat PSV woensdag ook die kant op gaat. Reker wil dat dinsdag naar buiten brengen en er op de nieuwjaarsreceptie nog wat over zeggen. Dat wachten wij niet op, wij reageren nu!"

De winterse omstandigheden zijn volgens de fanclub geen excuus: "PSV heeft een prachtig kunstgrasveld, dat mede met onze steun is aangelegd. Laat men daar nu op gaan trainen. Bovendien heeft trainer Huub Stevens mij eerder ook verzekerd te zullen komen. Hij vond het zeer belangrijk de kloof tussen supporters en selectie kleiner te maken."

Het feest van de fans gaat overigens wel door. Van Os: "Er zijn veel zeer goede artiesten gecontracteerd en het heeft veel geld gekost. De datum staat vast. Dat weet PSV ook."