"Tour brengt zondagsrust in gevaar"

De Zeeuwse christelijke politieke partijen zijn niet blij met de Tour de France. Die trekt op 4 juli 2010 door Zeeland en de partijen zijn bang dat daardoor de zondagsrust in gevaar komt.

Men vreest dat kerkgangers in de dorpen langs de route door de Tour worden belemmerd. SGP'er Harry Maas: "In de fractie moeten we hier nog overleg over plegen. Maar persoonlijk vind ik dat we de zondagsrust een warm hart moeten toegedragen.
Kerkgangers moeten zeker niet verstrikt raken in het circus van de Tour."

A. Beekman voorzitter van de ChristenUnie in de Provinciale Staten, sluit zich daarbij aan: "We moeten geen cent geven aan dit festijn. We kunnen het niet tegenhouden, maar waarom nu juist op zondag door onze provincie? De zondagrust van onze mensen moet overeind blijven, ook tijdens dat commerciële gedoe."

SGP-Statenlid Dorst: "De Tour zelf is waarschijnlijk niet te voorkomen, maar we willen wel nagaan of wij randvoorwaarden kunnen stellen." De ChristenUnie-SGP in Goes vindt het jammer dat de Tour op zondag komt. Men hoopt dat niet verplicht word dat de ambtenaren op zondag moeten werken. Woordvoerder Reest: "Er is niet goed over nagedacht. Maar de klok terugdraaien gaat ook niet meer."