Sollied mogelijk bondscoach Noorwegen

SC Heerenveen-trainer Trond Sollied wordt genoemd als belangrijkste opvolger van de maandag opgestapte Åge Hareide. Noorwegen staat momenteel in de groep met Nederland laatste met twee punten.

Sollied werd bij de Friezen afgelopen zomer de opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Gertjan Verbeek en moest de club naar een hoger plan tillen. Inmiddels ligt hij bij Heerenveen onder vuur, omdat de club te veel punten laat liggen en de doelpunten te makkelijk tegen krijgt.

De Noorse trainer zou in het verleden al eerder benaderd zijn om bondscoach in Noorwegen te worden, maar toen weigerde hij dat, omdat hij clubcoach wilde blijven. De Noorse krant Dagsavisen meldt dat de Noorse voetbalbond nu een nieuwe poging doet.

Sollied zelf staat niet onwelwillend over tegen het vertrek bij Heerenveen, maar dan moet de club wel meewerken. "Het is aan Heerenveen'" aldus de oefenmeester. "Ik heb altijd gezegd dat ik ooit nog eens bondscoach van Noorwegen wil worden, maar zoiets is een kwestie van timing. Het is in elk geval interessant dat ik op het lijstje sta."