Rutten blijft positief

Door de 2-1 nederlaag tegen FC Twente is Europese overwintering voor Schalke 04 erg onzeker geworden. Daar het ook in de Bundesliga niet goed loopt bij die Königsblauen, staat de positie van trainer Fred Rutten enorm onder druk.

Rutten blijft echter het positieve van de situatie inzien. "Ik proef dat de ploeg wil en we hebben nog kans op doorgang in de poule. Daar moeten we aan vast blijven houden," zei de Nederlander in Enschede tegen De Telegraaf[/url].

Volgens Rutten had het zijn ploeg ook niet meegezeten tegen Twente. pu["We zitten in een situatie dat bij ons kennelijk niets mag lukken. Eerst krijgen we een buitenspeldoelpunt tegen, vervolgens missen we twee levensgrote kansen. Na de achterstand hebben de jongens alles gegeven. We waren ook beter, maar dat beetje geluk dat we nodig hebben ontbrak."[/u]

De Nederlander wil dat de blik van zijn ploeg zo snel mogelijk op komend weekend wordt gericht. [i]"We moeten niet te lang in het negatieve gevoel blijven hangen, ook al is de teleurstelling groot."