'Opa' wil weer NASCAR rijden

Veteraan James Hylton wil proberen om volgend jaar weer aan de start te staan van de Daytona 500, een race in de NASCAR-klasse. Zijn team EM Motorsports hoopt dat de 74-jarige het hele seizoen rijdt.

Hylton zou daarmee de oudste coureur zijn in de belangrijkste NASCAR-klasse, de Sprint Cup, als hij inderdaad op de grid staat in Daytona in februari. Eerder dit jaar in juli reed hij in Daytona al in een andere NASCAR-klasse: de Nationwide Series. Een poging terug te komen in 2007 mislukte door problemen met het schakelen tijdens de kwalificatiesessie.

In 1966 was Hylton Rookie of the Year en hij maakte zijn debuut in 1964 in de toenmalige Grand National series. Hij begon in NASCAR als monteur voor legende Rex White. Zijn eerste overwinning was in 1970, in de Richmond 500 op de Richmond Fairgrounds Raceway. De tweede keer dat hij won was in 1972 in de Talladega 500. Zijn carrière omvat 27 seizoenen, waarin hij 601 keer van start ging, waaronder twee overwinningen, 140 topvijf- en 301 toptiennoteringen.

EM-teameigenaar John Carter is verguld dat Hylton achter het stuur van zijn EM Motorsports Dodge wil stappen. "Ons doel is een compleet Cup-seizoen te racen met James Hylton in onze auto. Je hebt er geen idee van hoe trots we zijn om deel uit te maken van dit stukje historie door James achter het stuur te zetten. We hopen dat sponsoren mee gaan doen zodat we de hele 2009 NASCAR Sprint Cup Series kunnen rijden."